Холандия потъва необратимо

25015
Холандия потъва необратимо

Спътниците Sentinel-1A и Sentinel-1B са регистрирали необратимо понижение на нивото на сушата в Холандия спрямо морското равнище. Според Европейската космическа агенция данните свидетелстват за постепенното потъване на Холандия. По време на мисията си от ноември 2014 година до април 2016 година спътниците са провели към 2,5 милиона измервания. Данните са били необходими за съставянето на карта на измененията на земната повърхност в северозападна Холандия. Повечето измервания, с точност до няколко милиметра, са правени в райна на дигите, които защитават страната, наричана още Ниската земя, от наводнения.

Картата показва, че по западния бряг на езерото Айселмер и източно от град Хронинген земната повърхност потъва с около 20 милиметра годишно. В тези райони се добива газ и вероятно това също е част от причината за потъването. Аналогична зависимост учените са установили в района на Вендам, северно от Хронинген, където има солници.

Холандия разрешава отглеждането на човешки ембриони в лаборатории

Правителството на Холандия обяви за намерението си да разреши отглеждането на човешки ембриони в лаборатории за научни цели. Здравният...

Спътниците Sentinel, изстреляни от космодрума в Куру, Френска Гвияна, работят по програмата „Коперник” по задание на Европейската комисия за опазване на околната среда и атмосферата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно