X
 
 

Историческата истина, Търсачи на библии и Християнството по VIASAT HISTORY

3714 0
Историческата истина, Търсачи на библии и Християнството по VIASAT HISTORY
Снимка: Viasat
Историческата истина

Започва в неделя, 7 юли, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Година: 2018

Митовете умират трудно и историята на 20-и век не е изключение от това правило. До ден-днешен продължаваме да поддържаме популярни вярвания, които приемаме за чисти истини. Така например смятаме, че случилото се в Хирошима е накарало Япония да се предаде, че планът "Маршал" е спасил Европа, че Хитлер е бил военен гений и че Мао Дзедун е бил необходимо зло за модернизацията на Китай.

В тези твърдения има нещо вярно, но са прекалено генерализирани и отричат сложността на историческата реалност. Ами ако истината всъщност е малко по-различна? Чрез изследване на великите национални и международни митове, документалната поредица посещава ключови исторически моменти от 20-и век и с помощта на архивни документи предлага нови, по-интелигентни и детайлни интерпретации, хвърляйки светлина върху факти, които са били забравени или пренебрегнати.

Християнството: История на историите

Всяка вечер от понеделник, 8 юли, в 23:00 ч.

Насладете се на внимателно подбраните документални поредици, с които разкриваме най-съществените моменти от историята на религията, която доминира Европа от векове.

В "История на християнството" историкът сър Диармайд Маккълоу ни води през история на крайности - от духовността, добрите дела и трансцедентното изкуство до политически преследвания и гонения на секти.

В документалната поредица от две части "Ловци на библии" разкриваме тайните на светото писание и пътуваме до Египет по следите на учени и археолози от 19-и и 20-и век в мисиите им да открият ранни библейски ръкописи.

История на християнството

Всяка вечер от понеделник, 8 юли, в 23:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: A History of Christianity

Година: 2014

Как малка еврейска секта се превръща в най-голямата световна религия? Поредицата изследва забравения произход на християнството и тайната на неочакваното му разпространение в Азия, Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Християнските църкви имат обща основа, но каква е тя и какво означава да си католик, православен, протестант или петдесятник?

Християнството подтиква човешките същества към криминални злодеяния в огромен мащаб, както и към най-големите постижения на милостта и творчеството, оцелява през гонения, разцепления, религиозни войни и омраза. В модерна Европа християнсвото страда от апатията на светското общество. Това ли ще е последната глава от християнската история?

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...