Истории за портали към чужди светове

300203
Истории за портали към чужди светове
Снимка: Thinkstock

Намираш се на едно място, но черна дупка, килер или огледало те отвеждат в друг свят. Звучи като сюжет от интересне филм или фантастична книга... или пък сън. Сайтът megavselena.com разказва за документирани случаи за хора, които твърдят, че са виждали портали към други светове.

Жител на английския град Брайтън се обърнал към местните власти с твърдението, че е открил… портал, водещ към друго измерение. Мъжът се опасявал, че там по невнимание може да бъде засмукан някой от съгражданите му.

Луд за връзване?

Между другото сведения за подобни аномалии в последно време прииждат от цял свят…

Засмукващата дупка

Няма такова нещо като "женска интуиция"

Британски учени доказаха, че женската интуиция е мит. Според специалистите и при жените, и при мъжете интуицията е еднакво развита. С...

Очевидецът, който предпочел в писмото си да не назовава своето име, видял загадъчния феномен, докато се разхождал със своя пинчер. Това било нещо от рода на дупка на Монреал роуд, където духал вятър, който засмуквал всичко, попадащо в зоната на неговото действие.

Анонимният мъж не се осмелил да се приближи към мястото, тъй като се уплашил дупката да не засмуче него и четириногия му любимец. Отначало решил, че това е някаква инсталация, свързана с провеждания по това време Брайтънски фестивал. Но след това стигнал до извода, че става въпрос за свръхестествено явление, което може да се окаже опасно за хората.

Отначало чиновниците изобщо не реагирали на съобщението. Но на следващия ден неизвестният мъж им изпратил ново съобщение.

„Наскоро ви разказах за портала – пишел авторът. – Е, ситуацията се влоши. Прозорецът излъчва странна жълта светлина и изглежда, от стените се появи огромна змия. Сега съм съвсем сигурен, че това е прозорец към друго време и измерение. Притеснявам се, че ако змията изпълзи, то след нея може да дойде още нещо. Не можете ли да кажете какви действия трябва да се предприемат.“

Градските власти заявили пред журналистите, че не възнамеряват да провеждат разследване във връзка с дадените факти. Но, добавили те, ако някой от гражданите има какво да каже по тази тема, те с удоволствие ще му обърнат внимание.

Да изчезнеш през огледалото

Кучето ви знае за вас повече, отколкото си мислите

Екип изследователи от Финландия за първи път демонстрира, че разпознаването на лица при кучетата с нищо не се отличава от човешкото. В ...

Навремето „портал към чуждо измерение“ се отворил в друг английски град – Кент. Или поне така смята известният британски медиум Дана Форсайт.

Става дума за панаирен атракцион – стая с криви огледала. През 1998 година там влезли четирима тийнейджъри и изчезнали. Всички опити да бъдат открити се оказали безуспешни. Три години по-късно по подобен начин изчезнали още двама младежи. След това имало още няколко случая…

Местният детектив Шон Мърфи, водещ разследването, издигнал версията, че в стаята с огледалата се промъкнал неизвестен престъпник, който е похитил децата, убил ги е и е скрил телата. Той смятал, че маниакът е влязъл през таен вход, затова е останал незабелязан. Но таен вход така и не бил открит.

Любопитна закономерност: изчезналите се познавали и всичките изчезвания се случили в последния четвъртък на месеца. След като атракционът бил закрит, произшествията секнали.

Според медиума и парапсихолог Дана Форсайт не е имало никакъв престъпник – тийнейджърите са „пропаднали“ в паралелен свят, а входът към него се отварял чрез едно от намиращите се вътре криви огледала. Вероятно това се случвало в строго определено време.

„Този вход е можел да се задейства само от тази страна – смята Дана Форсайт. – Вероятно някой го е отворил, когато първите изчезнали са били наблизо. А след това попадналите в капана деца са повикали и своите приятели.

Можем да се излекуваме на генетично ниво с медитация

Международен екип учени за първи път е установил биологичен механизъм, лежащ в основата на терапевтичния ефект от дълбоката медитация. ...

Медиумът е убедена, че огледалата, изкривяващи реалността, са способни да променят и околното пространство. Така тийнейджърите се озовали в „чужда“ реалност и вече не са могли да се върнат в своята собствена.

Поляната на отраженията

Подобни чудеса се случват не само във Великобритания, където вярата в мистиката е силна както никъде другаде. Още една „огледална“ история е свързана с аномална поляна в московския парк „Лосиный Остров“. Ако се вярва на твърденията на очевидци, то двете половини на поляната, получени при разделянето на участъка по диагонал, са точно изображение една на друга. Тук са абсолютно еднакви дърветата, тревата, пейките и дори въргалящият се по земята боклук.

Освен това, ако се хвърли от едната страна на поляната някакъв предмет – да речем хартия, кутия цигари, монета – то на мига той се появява и на другата. Ако закопаеш нещо в земята, точно същото нещо се открива в дупка на противоположната страна на територията. Същото е и с надписите по пейките. И съответно, ако премахнеш някой предмет от едната страна, той изчезва и от другата.

Това се отнася само до неодушевените обекти – хората и животните там не се „отразяват“. И още на странната поляна много бързо се разреждат батериите на мобилните телефони.

Сблъсъкът на световете

Можем да се излекуваме на генетично ниво с медитация

Международен екип учени за първи път е установил биологичен механизъм, лежащ в основата на терапевтичния ефект от дълбоката медитация. ...

На територията на Сумска област (Украйна) има изоставена ферма – Малая Бугайка, в района на която се случват разни ирационални явления. Например разказват, че времето там ту се ускорява, то спира, а хората са посещавани от видения. Местните жители са кръстили това място „Бугайски триъгълник“ и се стараят да го заобикалят отдалече.

Днес от бившата ферма е останало поле, а насред него – гробище. А някога там са живели хора. Вярно, после те напуснали мястото. Причините били неразбираеми и загадъчни събития, с които се сблъскали фермерите.

Местната жителка Галина разказва, че семейството ѝ първо напуснало фермата. Тогава тя била на осем години, но запомнила, че в дома станало „нечисто“ – някой невидим чупел посудата, чували се нечии стъпки, а по чардака се разнасяли гласове… Опитвали се дори да правят засади на невидимите гости – селският първенец и участъковият дежурели по нощите с оръжие. Когато се чуел шум, тичали на чардака – празно.

Още един очевидец – Иван Бабий, през 1970 година работел като агроном. По думите му близо да Малая Бугайка техниката излизала от строя. „Там се случваха такива чудеса, че комбайнерите не искаха да излизат на работа. Дори кравите отказваха да пасат на това място, заобикаляха го“, спомня си мъжът.

Бившият тракторист Иван Мартиненко на свой ред си спомня как по време на нощни смени го посещавали халюцинации. Няколко пъти тракторът едва не падал в клисурата.

„Чувстваш, че полето трябва да свършва. А на светлината полето продължава и продължава неизвестно колко – разказва Бабий пред журналисти. – Спираш, излезеш от трактора и виждаш, че стоиш над клисурата.

Кучето ви знае за вас повече, отколкото си мислите

Екип изследователи от Финландия за първи път демонстрира, че разпознаването на лица при кучетата с нищо не се отличава от човешкото. В ...

Аномалии на това място се срещат и в наши дни. Местният изследовател Владимир Литовка няколко пъти бил свидетел как в района на „Бугайски триъгълник“ излизали от строя различни механизми. Например часовникът ни в клин, ни в ръкав избързвал със седем минути, а компасът започвал да показва грешна посока.

Откъде идва чупакабра?

Такива портали са способни не само да „засмукват“ в себе си същества от нашия свят. През тях при нас могат да проникват същности от паралелни измерения. Именно оттам може да се явява загадъчният и легендарен звяр чупакабра, смята Владимир Литовка.

„Съществото, наречено чупакабра, прониква в нашия свят през пространствено-времеви портали, които се намират на местата на скифските надгробни плочи – казва изследователят. – Древните скифи за погребване на своите царе са избирали особени места със силна енергетика. Те смятали, че само тук мъртвите могат да попаднат в задгробния свят. От 2009 година съм регистрирал около 50 случая на активност на феномена чупакабра именно на такива места със силна енергетика.“

Според Владимир Литовка чупакабра прониква в нашето измерение през древните надгробни плочи. Той разказва, че всяка нощ в продължение вече на две години откъм скифските гробища се чуват зловещи крясъци. А през зимата по снега остават странни следи от неизвестно същество.

Разбира се, не е изключено всички така наречени портали да не са нищо повече от игра на въображението на любителите на аномалните феномени и че всички въпросни явления имат някакво логично обяснение. Но засега тези факти с нищо не са доказани или опровергани. Така че на ниво хипотези преходите в други измерения напълно може да съществуват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com