Какво се случва в самолета, когато пада (ВИДЕО)

11193
Какво се случва в самолета, когато пада (ВИДЕО)

Според статистиката много по-безопасно е пътуването със самолет, отколкото с кола, но всяка авиокатастрофа е трагедия от голям мащаб.

Затова инженерите постоянно усъвършенстват процедурите за сигурност, а за тази цел им е необходимо да знаят какво се случва със самолетите, когато те падат.

Египет не намерил доказателства за терористичен акт при катастрофата на A321

Египетските власти твърдят, че както и преди нямат потвърждения на катастрофата на А321 в Синай в резултат на терористичен акт. Това за...

Документалният филм "Авиокатастрофа" е заснет, за да отговори именно на този въпрос. Какво се случва със самолета, когато той пада? Група учени са натоварили със съвременно оборудване, камери и уреди стар "Боинг 727", който купили за 450 000 долара, и спретнали истинска авиокатастрофа в мексиканската пустиня.

"Боинг 727" е използван по няколко причини – той бил евтин, конструкцията му напомня "Боинг 737", освен това има люк в опашката, откъдето пилотите и инженерът скочили преди началото на падането.

След това самолетът преминал на дистанционно управление и бил изпратен към земята. Самата катастрофа и подготовката за нея започват на 45-ата минута от филма, а преди това ни разказват защо обикновено се случват катастрофите, как се изучават последствията и какво конкретно са правили оцелелите в истински авиокатастрофи.

От 45-ата минута на филма във всички подробности ни демонстрират както отвън, така и отвътре какво се случва със самолета и пътниците (в ролята на последните са манекени) при падане.

Нова версия за катастрофата на руския Airbus А321 над Синайския полуостров

На борда на разбилия се над Синайския полуостров руски самолет Airbus А321 е имало таймер. Това твърди американският ТВ канал Fox News...

Зрелището не е за хора със слаби нерви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно