Конете общуват с очи и уши

30172
Конете общуват с очи и уши

Конете общуват помежду си, като изучават очите и ушите си, разкриват британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес". Авторите на проучването от университета на Съсекс обясняват,че конете са чувствителни към лицевите изражения на себеподобните. Предишни проучвания върху комуникацията при животните са били насочени основно към ориентири, използвани от човека - посока на тялото, главата и погледа. 

Авторите на настоящото изследване за пръв път са установили, че при конете е важно какво "издават" ушите и очите, тъй като за тях те са важен визуален сигнал.Изключително подвижните уши помагат на много животни да насочат вниманието си към шума на потенциален хищник.

Прародителите на пингвините са били гиганти

Аржентински учени са открили вкаменелости, които показват, че в древността Земята е била обитавана от гигантски пингвини отвида Palaeeu...

Настоящото изследване обаче разкрива, че конете внимават и за посоката, в която сочат ушите на "събеседника", за да разберат "какво му се върти в главата". "Оказва се, че конете трябва да виждат добре двете очи и уши на себеподобните, преди да извлекат информация от посоката на главата", обяснява Дженифър Уотън от изследователския екип.

Специалистите са наблюдавали поведението на коне, за да добият представа за общуването им и за еволюцията на социалните умения.

"Усетът за това, което се "върти в главата" на друг индивид,е фундаментално умение. От него се развиват други, по-сложни умения. Конете проявяват същата комплексна социална организация,наблюдавана при хората, шимпанзетата, слоновете и делфините", допълва Уотън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com