Къде изчезва вторият чорап?

12553
Къде изчезва вторият чорап?

Британски учени (психолог и статистик) твърдят, че са успели да разкрият тайната на изчезващия втори чорап от чифта, а също така са представили формула, предсказваща шансовете за изчезването на текстилното изделие. Самото изследване е поръчано от компанията Samsung, съобщава Daily Mail.

Изследователите са изяснили, че чорапите не изчезват по свръхестествени причини и въпреки шеговитото твърдение на Стивън Хокинг, не потъват в черни дупки. Учените се допитали до 2000 души (за прането на бельо и други битови навици).

Чорапи учат хората да танцуват

Умни чорапи, които наблюдават движенията на краката, могат да научат всеки да танцува, предаде БТА, позовавайки се на в. "Дейли мейл". ...

Станало ясно, че изчезването на чорапите най-вече е свързано със състава на бельото, което се поставя в пералнята. И в резултат формулата ("индекс на загубата на чорапи") изглежда така: (L(p x f) + C(t x s)) - (P x A).

"L" в нея означава обемът на прането – умножава се по броя на членовете на семейството ("p") по честотата пранета в седмицата ("f"). "С" съответства на сложността на прането – количеството различни типове бельо (тъмни тъкани, синтетични тъкани, вълна), които се обработват седмично ("t"), умножено по количеството изпирани за въпросната седмица чорапи.

"P" (любов към прането) се изважда от сумата на "L" и "C". "Р" се измерва по скала от едно до пет (където едно означава "сега не мога да пера дрехи"). Освен това "Р" се умножава по "А" – внимание към прането (проверят ли се джобовете в дрехите, обръщат ли се ръкавите).

Формулата показала, че колкото по-голям е обемът на прането, толкова по-голяма е вероятността от загубата на чорапи.

Чорапите ще ни пазят да не паднем

Чорапите са важен атрибут от облеклото, който, както наскоро писахме, се оказва, че дори има връзка с една доста интимна тема – п...

Освен това учените са установили основните причини за изчезването на чорапите – текстилните изделия изпадат при пренасянето, попадат в различни пранета и се губят и най-накрая се обединяват не със своя чифт.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com