Никола Тесла смятал, че е получил съобщение от разумни извънземни, и обещавал радиовръзка с Марс

6725
Никола Тесла смятал, че е получил съобщение от разумни извънземни, и обещавал радиовръзка с Марс
Снимка: Public Domain

Когато чуете името Тесла, вероятно се сещате за все по-популярната марка електрически автомобили, собственост на Илон Мъск. Но името всъщност ни връща много по-назад. Тази компания е кръстена на инженера и изобретател Никола Тесла. През живота си той създава много неща, които са оформили живота на хората днес.

ОЩЕ: Повелителят на мълниите, който доброволно се обрече на самота

В допълнение към постиженията си той също твърди, че получава съобщение от някакъв вид от Космоса. Но дали Тесла наистина е бил в комуникация с Марс в началото на 90-те години на ХХ век?

Какво казва Никола Тесла за комуникацията с Марс?

Според Библиотеката на Конгреса Тесла веднъж заявил, че "получава радиокомуникации" от Марс. Историята била силно подхваната от пресата по онова време и новината за казаното от изобретателя се разпространила из САЩ.

„Наблюдавах електрически действия, които изглеждаха необясними“, казва Тесла в писмо до американския Червен кръст през 1900 г. според НАСА.

В писмото Тесла продължава да казва, че каквото и съобщение да мисли, че е получил, е „бледо и несигурно“, но е достатъчно, за да повярва, че е получил някакво съобщение от друг свят. То било под формата на три почуквания едно след друго.

Статия от Richmond Times предлага обширно описание и коментар на предполагаемото му откритие. „Докато той седял до своя инструмент на хълма в Колорадо, в дълбоката тишина на този строг, вдъхновяващ регион, където стъпваш върху злато и главата ти докосва съзвездията – докато седял там една вечер, сам, вниманието му, изключително живо в този момент, било привлечено от слаб звук от приемника – три приказни почуквания, едно след друго, на фиксиран интервал. Кой човек, който някога е живял на тази земя, не би завидял на Тесла в този момент!“ Въпреки че предполагаемите комуникации на Тесла с Марс привлекли медийното внимание, те не заинтересували научната общественост.

Но означава ли това, че е било недоразумение и изобретателят всъщност не е чул сигнал от Марс?

Вярно ли е твърдението за комуникацията с Марс?

Библиотеката на Конгреса заявява, че Тесла всъщност не е получавал никаква комуникация от Марс. Документален филм на History проследява това, което изобретателят смята, че е чул, озаглавено „Древните извънземни. Междузвездните комуникации на Тесла“. В него се говори за това как Тесла, изглежда, е бил "обсебен" от комуникацията с Марс, след като е чул тези три звукови сигнала. всъщност той прекарвал голяма част от кариерата си, опитвайки се да изобрети машина, която може да отведе хората в Космоса.

Целият епизод е достъпен в YouTube.

Научната общност не само не вярвала на Тесла, когато ставало въпрос за комуникация с Марс, но той също бил наречен „луд учен“ и може дори да е загубил шанса си за Нобелова награда поради това. Не е ясно точно откъде са дошли тези три почуквания, които той е чул, но за мнозина по онова време това било гаф в кариерата му, който сякаш засенчил другите му постижения.

Независимо от мнението на другите Тесла вярвал, че хората не може да бъдат единствените интелигентни форми на живот в галактиката, така че не е изненадваща вярата му в друг живот. И поради репутацията, която си спечелил от невероятния си интелект и способности, мнозина са на мнение, че той е бил способен и дори е влязъл в контакт с други планети.

ОЩЕ: Защо Никола Тесла е изучавал пирамидите с такава страст?

Въпреки че "комуникацията" на Тесла с Марс, изглежда, е имала отрицателно въздействие върху кариерата му, той не е единственият човек по това време, който твърдял, че е имал взаимодействие с Червената планета. Няколко религиозни лидери по онова време направили подобни твърдения, както е отбелязано във филма на History. Но те може да не са получили същата реакция като изобретателя, защото научните и религиозните общности не са известни с това, че винаги се разбират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Колко е продължила най-кратката война в историята?

Котката на Шрьодингер обединява теорията на относителността и квантовата механика

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com