X
 
 

Обещание - до 2025 година ще има въздушни таксита

1847 0
Обещание - до 2025 година ще има въздушни таксита
Снимка: Getty Images/Guliver
До 2025 г. въздушни таксита ще се появят в много градове по света. Това каза Оливър Уокър-Джоунс, официален представител на компанията Lilium, която произвежда алтернативни въздухоплавателни машини, предаде БГНЕС.

"Планираме да стартираме дейността си в няколко града по света до 2025 г., въпреки че в някои населени места услугата ще бъде пусната по-рано. Има голям интерес към нашия проект от страна на градските власти, но все още не сме решили къде точно ще започнем да предоставяме услугите си", каза той пред РИА Новости.

Говорителят на компанията добави, че цената на "полетите ще бъде конкурентна в сравнение с пътуването с помощта на други превозни средства днес на подобни разстояния."

Летящи таксита - възможно ли е до 2025 година?

Всички сме мечтали, докато сме заседнали в задръствания, да можем просто да се измъкнем и да прелетим над трафика. Според експерти, при...

По-рано мюнхенската компания Lilium проведе успешни тестове на прототип на въздушно такси, като устройството е оборудвано с 36 електрически реактивни двигателя, които позволяват вертикално излитане и кацане. Петместният автомобил, за разлика от малките самолети, няма волан, опашка и витла. Прототипът може да ускори до 300 километра в час, а максималният обхват е 300 километра.

"Нашите въздушни таксита са напълно електрически и не произвеждат емисии на въглероден диоксид. При стартиране произведеният шум е като от двигател на камион, но той не се чува по време на полета", каза Уокър-Джоунс.

Според него такситата вече преминават през различни сертификации, ръководството ще бъде организирано по такъв начин, че "да не създава пречки за редовния въздушен трафик". Въздушното такси, за разлика от хеликоптера, е по-икономично и по-евтино от гледна точка на производството. Предполага се, че първоначално то ще бъде управлявано от пилоти, но след това ще бъдат разработени и безпилотни версии.

Производството на устройства първоначално ще бъде в Германия и сега се водят преговори къде точно ще бъде локализирано то.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители