САЩ разследват гибелта на китове край Аляска (ВИДЕО)

15487
САЩ разследват гибелта на китове край Аляска (ВИДЕО)

През лятото на 2015 г. по крайбрежието на Аляска са открити телата на 30 кита – това е три пъти повече от средния показател на смъртността на китове в този район.

Специалистите от Националното управление за океански и атмосферни изследвания смятат, че масовата гибел на тези животни може да е причинена от невротоксин.

Китове могат да имитират звуци като от човешки глас

Учени за пръв път успяха да запишат звуци, подобни на човешките, които издават китовете и да им направят акустичен анализ, предаде БГНЕ...

Отровното вещество под названието "домова киселина" се изработва от отровните водорасли за защита от мекотелите – хранителна база за китовете. Цъфтежът на микроскопичните водорасли е започнал през май.

По данни на управлението точно от май тази година в залива по бреговете на Аляска са открити телата на 11 кита джуджета, 14 гърбати кита, един сив кит и четири кита с все още неустановен вид.

В средата на август край бреговете на провинция Британска Колумбия в Канада също е открито тялото на гърбат кит – четвъртото за седем дни. Сега учените се опитват да разберат дали гибелта на тези животни не е свързана със смъртта на китовете край Аляска.

Япония продължава лова на китове

Япония в момента ремонтира китоловните си кораби-фабрики, за да продължи лова "най-малко през следващите десет години" в ледените вод...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно