СЗО: Ограниченете слушането на музика!

54782
СЗО: Ограниченете слушането на музика!
Снимка: Getty Images / Guliver

Слушането на музика по-дълго от един час на ден може да бъде опасно за слуха. За това предупреди Световната здравна организация, предаде BBC.

Над 1 млрд. младежи са изложени на опасността от постоянна загуба на слуха си, като слушат твърде много музика и прекалено силно. Също така заплаха за слуха са и концертите и баровете, които са посещавани от много младежи.

Ученето на музика развива по-добре мозъка

Доскоро се смяташе, че музикалното обучение има благотворен ефект основно върху развитието на когнитивните способности у деца и тийнейд...

Според организацията в момента 43 млн. души на възраст между 12 и 35 са загубили слуха си и този брой се увеличава. В тази възрастова група половината от лицата с високи и средни доходи са изложени на нездравословни нива на звука от своите звукови устройства, а 40% са заплашени от увреждания заради барове и клубове, информира БГНЕС. 

Освен слушането на музика до час, вредите от силните звуци могат да бъдат ограничени и чрез ограничаване силата на звука на радиото или плеъра до 60% от своя максимум. Също така организацията препоръча използването на слушалки, елиминиращи външните шумове, за да може да не се увеличава излишно музиката. Добре е да се правят и паузи в слушането и да не се стои в близост до колони в баровете и дискотеките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно