Уникално по мащаб Дърво на живота създадоха биолози

12408
Уникално по мащаб Дърво на живота създадоха биолози

Американски учени представиха най-голямото Дърво на живота, което обхваща 2,3 милиона вида животни, растения, гъби и микроби, съществували на Земята от момента на зараждането на живот на нея преди 3,5 млрд. години, съобщава Мегавселена.

Дървото на живота, или така нареченото еволюционно дърво, демонстрира връзката между различните видове живи същества в процеса на еволюция, обединени от един общ прародител.

Земята е изправена пред ново голямо изчезване на видовете

Земята е изправена пред ново голямо изчезване на видове, но този път причината не е нито метеорит, нито ледникова епоха, пише The Indep...

Дървото на живота е съвместна работа на 11 различни институции и научни организации, а резултатите от изследването са публикувани в сп. PNAS.

Преди са били публикувани десетки хиляди по-малки "дървета", но за първи път учените са се опитали да ги обединят в единна база данни.

Разбирането на това, как милиони различни видове са свързани помежду си, ще помогне на учените да разработват нови лекарства, да увеличат добивите от реколтите и продуктивността на животните, както и да получат информация за произхода и разпространението на такива инфекциозни заболявания като СПИН, грип и ебола.

Изследователите отбелязват, че полученото дърво е едва "първата крачка" към създаването на огромен каталог, подобен на Wikipedia. Един от проблемите, с който се сблъскали учените, е свързан с липсата на необходимото количество "дървета" в цифров вид.

Най-голямото изчезване на видове е продължило 60 000 години

Най-голямото изчезване на животински и растителни видове в историята на Земята преди 252 милиона години е продължило 60 000 години, уст...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно