Великобритания прави Facebook армия

44801
Великобритания прави Facebook армия
Снимка: Getty Images/Guliver

Британската армия създава специална част от Facebook войници, които ще бъдат профилирани за използване на социалните мрежи и за психологическа обработка.

По този начин 1500-членната част с централа в Беркшиър ще се включи във все по-налагащата се неконвенционална война, развиваща се в новата информационна епоха. Тя трябва да влезе в строя през април, пише БГНЕС.

Бригадата ще отговаря за това, което се нарича несмъртоносна или психологическа война. Армиите на Израел и САЩ вече са се обвързали сериозно в такъв тип война.

Новата бригада ще се опита да контролира хода на събитията, използвайки излъчваните 24 часа новини чрез смартфони и социални медии, като Facebook и Twitter. Особено ценни за нея са военослужещи с журналистически умения и познаване на социалните медии.

Бригадата ще използва опита на Израел, който е пионер в обвързването на армията със социалните медии и е натрупал опит в операциите срещу палестинския сектор Газа. Израелската армия използва 30 платформи на 6 езика, включително Twitter, Facebook, YouTube и Instagram. "Това ни дава възможност да се занимаваме с обществени слоеве, до която иначе не бихме имали контакт", обясни говорител на израелската армия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com