Вулканът Йелоустоун е готов да изригне?

123873
Вулканът Йелоустоун е готов да изригне?

Ханк Хеслер, геолог от Йелоустоунския национален парк в САЩ, бие тревога – според неговите оценки природната катастрофа може да настъпи съвсем скоро.

Според данните на Хеслер през 2014 година са фиксирани около 1900 земетресения по целия парк, като силата и числеността на трусовете продължават да растат, а неотдавнашното повишение на равнището на земята на неговата територия също свидетелства за приближаващата катастрофа.

Евангелие за съдбата на Мария предсказвало бъдещето

На страниците на миниатюрна книга от VI век учените открили неизвестно евангелие. Текстът се нарича „Евангелие за участта на Мари...

Ако опасенията на учения се потвърдят и гигантският супервулкан под Йуелоустоун започне да изригва, в резултат огромна територия рискува да се превърне в „мъртва зона“.

Американският физик-теоретик Мичиу Каку е напълно съгласен с геолога – по думите му, „когато Йелоустон се взриви, това ще унищожи Съединените щати такива, каквито ги познаваме сега“.

Според учените изригването ще бъде толкова грандиозно, че територия в радиус 160 км от епицентъра ще бъде унищожена напълно, а продуктите от изхвърлянето ще бъдат достатъчни да се покрият още около 1500 км наоколо.

В резултат на последното изригване на супервулкана Йелоустоун преди 640 000 години огромна част от Северна Америка се е покрила с около 30 см пепел, което е довело до изменение на климата и изчезване на много видове животни и растения.

800 млн. жители на Земята произхождат от 11 бащи

Генетиците смятат, че значителна част от населението на Азия са потомци на лидери на номадски народи. Учени от Франция и Великобритани...

Експертите отбелязват, че новото предполагаемо изригване ще доведе до гибел на животните, скок на цените и катастрофален дефицит на месо, зърно и мляко. Освен това животът без респираторна маска на лицето ще бъде невъзможен, тъй като вдишването на вулканичната пепел е равносилно на вдишването на малки частици стъкло.

Още интересни материали на тема наука можете да намерите в Megavselena

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно