Александър Костадинов, Ford България: С опита ни за „Гинес“ искаме да направим празник за всички

10587
Александър Костадинов, Ford България: С опита ни за „Гинес“ искаме да направим празник за всички

„С опита за рекорд на Гинес искаме да покажем, че в България правим „чудеса“, когато сме заедно.“

Стремежът към развитие и доказване винаги е стоял в основата на човешкия прогрес. А обединяването на много хора около една идея е гарантирано условие за успех. В Чили искат да поставят рекорд, като играят футбол 120 часа без прекъсване. Ще се включат 4000 човека. В България искаме да поставим рекорд и да съберем в една автомобилна колона 1000+ автомобила! Нека заявим любовта си към любимата марка Ford, а ако не сме нейни фенове – нека подкрепим събитието, а не да го подлагаме на критика и насмешка, защото караме и симпатизираме на друг производител. Българите показахме, че можем да се обединяваме не само в кризисни ситуации. Българите можем да се обединяваме и около успехите и смелите начинания. Защото именно такова, смело начинание, е опитът на Ford България за поставяне на Световен рекорд за Гинес. За феновете на Ford това ще е празник. В празник може да се превърне и за всички останали автомобилни фенове у нас, защото, ако успеем да съберем над 829 автомобила Ford – името на България ще влезе в Книгата на рекордите Гинес. И не само това: името на България ще влезе в световния видео обмен.

Смелата инициатива за поставяне на световен рекорд е на „Мото-Пфое“, официалният представител на Ford за България. Грандиозното събитие ще се проведе на 4 юни 2016 г., от 9 ч., а сборният пункт е новооткритата Северна скоростна тангента на Околовръстния път в София с вход от бул. „Ботевградско шосе“. Целта е да се съберат минимум 1000 автомобила Ford, които да изминат 3,2 км в колона и заедно да влязат в историята. За участие могат да се запишат собственици, приятели и фенове на марката, като използват регистрационната форма на сайта ford.bg/record.

Разговаряме с Александър Костадинов, Директор маркетинг и продажби в „Мото Пфое“, един от инициаторите и движеща сила в този супер амбициозен проект.

Ford е един от Трите кита в САЩ. И не са успели да съберат 1000 автомобила. Кое те кара да мислиш, че вие ще успеете?

Ford е една от най-продаваната марки автомобили в Щатите, ако не и най- продаваната. Ford са втори в Европа. Така че Ford е сила навсякъде и еталон за голяма част от конкуренцията. И има изключително лоялни клиенти.

Вярваме, че България не прави изключение и да, целта ни е много сериозна – да подобрим рекорда на Гинес за най-дълъг парад от автомобили Ford. Ако не вярвахме, че можем, нямаше да се захванем изобщо с такъв огромен проект.

Амбицията ли е водеща в това смело начинание, което Ford България предприема?

Нашата цел е да създадем един празник за всички, които знаят какво значи да си собственик на такава велика марка, да спомогнем участниците да станат част от рекорд на Гинес и да покажем, че в скромна България правим „чудеса“, когато сме заедно. За нас този опит демонстрира силата на хората от България, хвърлили ръкавицата на всички останали, но и силата на собствениците на Ford автомобили у нас.

Смяташ ли, че българите можем да се обединим? Изминалите години изграждат мнение у мен, че това е почти невъзможно, но пък успехът на Поли Генова ме опровергава.

Можем, правили сме го и ще го правим. Колкото повече се образоваме, пътуваме в чужбина, трупаме знания и информация, толкова по-активни, будни и настоятелни в амбициите си да живеем по-добре и да се обединяваме зад добри каузи ще сме.

Да влезем заедно в рекордите „Гинес“ с Ford България (видео)

Ела и помогни на любимата си марка да влезе в Книгата на рекордите Гинес! Actualno.com приема идеята присърце и ще се включим в това см...

Какво ще докаже Ford в България, ако успее в това толкова амбициозно начинание?

Не искаме да доказваме нищо, а да създадем платформа, която да обедини хиляди, да им даде изживяване, което се случва веднъж в живота, а и емоцията на победители, ако успеем. А ние ще успеем.

А ще се накърни ли имиджът на марката, ако не успеете?

Марката е достатъчно смела и открита, опитваща се да бъде по-добра от най- добрите.

Ford е с блестящ инжeнеринг, страхотно удоволствие от управлението на достъпна цена, най-добрите технологии, за които не се налага да плащате безумни пари. Вижте например EcoBoost двигателя – най-добрият вече 4 години, пионер при еднолитровите двигатели.

Ford в България с амбицията да влезе в рекордите Гинес

Ford и „Мото-Пфое“ стартират смела инициатива за поставяне на световен рекорд на Гинес в България за най-дълъг парад от авт...

Кой е достоен за уважение – този, който си слага високи цели и не се бои от страха да не ги достигне, или този, който от страх от провал не прави нищо?

Какво ви струва организирането на подобно нещо? И не ме интересува финансовата част. Сложна организация, нерви, държавни органи…

Ресурсите, които влагаме и ще влагаме до края на събитието са огромни. Многократно повече от представата ни, когато обсъждахме проекта в началото. Който иска, намира начин, бори се, който не е мотивиран достатъчно – намира извинение.

Как вървят записванията в сайта за участие? На каква кота сме в момента?

До вчера имаме записани над 730 участника. Нашата цел са 1000+ автомобила.

Актуална мисия Антарктида: До Южния полюс и назад

Пътешествията са прозорците, през които човек гледа света. Да направиш първите си крачки на ново място, да се запознаеш с различни наро...

В България продължаваме да робуваме на стереотипите. Какво би казал на феновете на другите марки?

Да бъдат позитивно емоционализирани към любимите си марки и да са с отворени очи към онова, което правят и могат другите.

Предполагам, че фен клубът на Ford ще е водещ в събитието. Включиха ли се те в организацията според очакванията ви?

С фен клуба на Ford партнираме от години. Искрено се надяваме, че те ще са основна движеща сила в това любимата им марка да постави рекорд на Гинес в България.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com