Цветан Цветанов за "сглобката": Знаят си мръсотиите, затова са заедно (ВИДЕО)

19234

В последните седмици "Апартаментгейт" 2 е на дневен ред. В основата на скандала са две от ключовите фигури на"Продължаваме промяната" - министърът на финансите Асен Василев и депутатът Даниел Лорер. Случаят напомня за казуса с продажба на луксозни апартаменти на занижени цени, след който с партийни и министерски постове се разделиха водещи лица на ГЕРБ, начело със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. В Студио Actualno поканихме именно именно бившия номер 2 в ГЕРБ, за да коментира актуалните събития в страната.

Той започна интервюто с думите, че не може да се прави аналогия между двата случая. "При мен става въпрос за замяна 200 квадрата за 239 квадрата. Тази разлика от 39 квадрата с кредит от 100 хил. лв., от което излиза, че цената е около 1300 лева на квадрат. Тогава в "Апартаментгейт" бяха замесени Филип Гунев, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и други известни лица", припомни Цветанов и допълни, че неговото действие след избухването на скандала е да напусне парламента и ръководните позиции в партията, "за да може да се направи обективна проверка". Още: Василев за имотния скандал: Жълти измислици (ВИДЕО)

"Видя се, че няма нищо, но както се казва - чашата вече беше изпита. А сега никой не смее да коментира тази тема, особено по националните медии, което означава, че има нещо задкулисно, но може би времето ще покаже дали това е така", добави лидерът на "Републиканци за България".

"Заедно са, защото..."

В коментар за сегашния скандал "Чаталджагейт" Цветанов отбеляза колко премерени са изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Миналата седмица той застана зад Василев и Лорер с думите, че ги е попитал за случая и те са го уверили, че "абсолютно нищо няма, което да ме притеснява". Позицията му дойде малко след тази на Делян Пеевски, който също подкрепи Василев, като дори каза, че финансовият министър е жертва в този казус.

"Хем съжалява, че съм напуснал ГЕРБ, хем казва: "Аз имам доверие на Асен Василев и Кирил Петков. Всеки един от тях знае нелицеприятни неща за другия и има интерес да бъде в тази "сглобка", защото в края на краищата има едни милиарди, които трябва да се разпределят", заяви Цветанов. Според него едно евентуално следващо правителство с различни лица ще разобличи много корупционни схеми на кабинета "Денков - Габриел".

"От скандал в скандал"

По думите му това, което е най-тревожното за България, е фактът, че властта влиза от скандал в скандал. "Единият по някакъв начин се потопява, но излиза новият, който покрива първия и така нататък", заяви Цветан Цветанов. Още: Търсещият милиони от бивша фирма на Асен Василев се оказа директор на негова офшорка

По думите му Борисов е в ситуация, в която иска времето да работи за него и да бъде припознат за добър политически партньор.

Той напомни, че по време на предизборната кампания за последния парламентарен вот ПП-ДБ са излезли заедно на политическата сцена с риторика срещу ГЕРБ и ДПС. "В един момент обаче всичко замря, когато седнаха на масата и започнаха да разпределят определени позиции и назначения. В момента се очертава и един сериозен бюджет за 2024 година. Тук идва въпросът защо никой не говори за политики? Защо никой не концентрира вниманието си върху това, което може да обедини нацията - икономика, декарбонизация, за трансформацията, която трябва да бъде направена", попита бившият номер 2 в ГЕРБ.

Защо много хора от партията на Борисов са се страхували да си тръгнат с него - вижте в пълното интервю с Цветан Цветанов:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Здравословен живот и хубава фигура: Съветите на Енджи Касабие в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

Израел, Иран или случайностите стоят зад смъртта на Раиси: Говори Калоян Константинов (ВИДЕО)

"В Норвегия има 70, тук са 5 пъти повече": Асена Сербезова за скандалите около детската болница (ВИДЕО)

"Спаси София" за бул. "Патриарх Евтимий": Протестите са политически, булевардът не е на Антон Хекимян (ВИДЕО)

Промените по бул. "Витоша" и летният сезон: Доволен ли е бизнесът? Говори Ричард Алибегов (ВИДЕО)

"Центърът на София трябва да е достъпен за хората, не за колите": Говори Богдан Милчев (ВИДЕО)

"От ГЕРБ ми казваха, че няма да има Национална детска болница": Говори проф. Хинков (ВИДЕО)

"ГЕРБ и ДПС с мнозинство, но ще искат трети партньор": Добромир Живков за ситуацията след вота (ВИДЕО)

България срещу Гърция в битка за туристи: Говори бившият министър Зарица Динкова (ВИДЕО)

Сърбия стои зад скандала в Скопие, а по-далеч е сянката на Кремъл: Говори Николай Кръстев (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю