Костадин Костадинов: Прокуратурата изпълнява политически поръчки, няма да участваме в коалиция (ВИДЕО)

10212
Костадин Костадинов: Прокуратурата изпълнява политически поръчки, няма да участваме в коалиция (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Прокуратурата изпълнява политически поръчки и понеже "Възраждане" е най-голямата заплаха за сегашния управляващ режим, от държавното обвинение поискаха заличаването ни. Това заяви лидерът на партията д-р Костадин Костадинов в предаването "Студио Actualno".

"Причината е, че ние не сме контролирани от никого в сегашното статукво на България и не се отчитаме на чужди посолства и олигарси. Сега на 30 ноември от 10 часа е делото на първа инстанция за заличаването ни в СГС. Искам да призова всеки един от нашите симпатизанти да ни подкрепи, както и всеки един български гражданин, който иска да подкрепи реда и законността, защото днес сме ние, а утре ще е някой друг.

Ние сме най-одитираната политическа организация в България. Прокуратурата твърди, че с дейността си нарушаваме Закона за политическите партии. Ако така продължават нещата, може би трябва да се направят промени в закона и в него да е записано изрично кои точно са те и да стане ясно, че повече не трябва да има. Както по времето на комунизма - БКП и БЗНС, а в случая ГЕРБ и някоя друга присъдружна партия. Става въпрос за дивашка диктатура, но въпреки нея "Възраждане" ще влезе в следващия парламент", направи заявка той.

На въпрос дали ще участват в коалиция, ако намерят място в следващия парламент, Костадинов посочи, че ако имаше с кого да направят такава, то изобщо е нямало да създадат "Възраждане", защото всяка коалиция е въпрос на компромис. Такъв компромис е немислим, понеже не виждаме неща, които биха ни сближили със съществуващите политически сили, отчете той.

Нашата битка е хората да излязат и да гласуват на изборите. Когато това се случи масово, колкото и манипулации на вота да има, те няма да окажат толкова голямо влияние. Иначе настоящият режим ще продължи да управлява, смята той.

По отношение на икономическите мерки на правителството Костадинов заяви: Ситуацията се управлява на принципа "ето ви едни пари". Но това очевидно не решава проблема, защото има недостиг на лекари, медицински сестри, недостиг на линейки. Парите не стигнаха и до малкия бизнес.

Има нещо много нездраво и в поведението на средствата за масова информация в България с непрекъснатото броене на трупове, смята лидерът на "Възраждане". За обвиненията от противници, че неглижира пандемичната ситуация, Костадинов отговори, че всъщност се опитва да стимулира здравия разум в хората. Той не отрича, че вирус има, но ситуацията се преекспонира. Създава се усещане за психоза в обществото. Това е атентат срещу здравия разум, посочи той.

На въпрос как би действал, ако Възраждане управляваше по време на кризата, Костадинов заяви, че би се доверил на специалистите, а най-меродавно по отношение на вируса е мнението на доцент Мангъров. Що се отнася до икономическите мерки, бих копирал мерките на големите държави, посочи Костадинов. 60 на 40 е половинчата мярка, отчете още той.

Костадинов смята, че трябва да бъдат увеличени заплатите на медицинските работници. "Въвеждането на търговския принцип в здравеопазването го уби. Какво значи печеливша болница", попита реторично той.

По отношение на онлайн обучението, позицията на Костадинов е, че това ще стимулира прогресиращо затъпяване на идните поколения.

Цялото интервю във видеото

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Пенсии и великденски добавки за предизборна употреба: Говори финансистът Владимир Сиркаров (ВИДЕО)

Два сценария за конфликта Иран-Израел: Говори доц. Искрен Иванов (ВИДЕО)

Как ще се харчат парите на София? Говори зам.-кметът Иван Василев (ВИДЕО)

Полуреформи, цяла компроматна война и един пудел: Говори политологът Цветанка Андреева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю