Симеон Славчев: "Промяната" реабилитира морално Бойко Борисов (ВИДЕО)

16177

Най-големият работодател в страната - българският народ ще трябва да избере най-важния пост - управител на държавата. Той ще управлява нашите пари, ще взема решения, които би следвало да отразяват нашата воля и да доведат до най-добрите резултати. До тогава на интервю за работа ще изслушваме различни кандидати за позицията. С това сравнение посрещам в Студио Actualno Симеон Славчев - председател на партия МИР - (Морал, Инициативност, Родолюбие).

Регистрирахте се за изборите сами, но казвате че не сте сами.

ПП МИР е партията на новото поколение в българската политика. Тя е само на 3 години, за това време доказахме, че в българската политика има морал, инициативност и родолюбие. Зад МИР застанаха много граждански и неправителствени организации, в това число и браншовите организации, направихме една много широка, голяма мрежа. Партията е изцяло съставена от експерти, по-голямата част от нашите листи са от т.нар. гражданска квота. Над 95% не са членове на партията, това са експерти.

Кои са гршните решения на предния редовен кабинет?

ПП МИР имаме едно основно правило - винаги водим позитивна кампания, защото българският народ вече 32 г. е свикнал на негативни кампания, на негативно отношение, на черен пиар, но назоваваме нещата с точните им имена. Моралът беше сринат до основи от различни управляващи, а това беше основна мисия на "Продължаваме промяната". Тук отчитаме грешка на ПП, че реабилитираха морално Бойко Борисов, тък като българският народ беше свикнал, че това е моралното дъно. Със своите действия и бездействия направиха така, че да реабилитират морално Бойко Борисов. Направиха изключително много грешни решения, едно от тях е енергийната криза, която доведоха в България. Много други кризи - икономическа, политическа и социална.

Казвате, че имате експерти. Как можеше да се избегне енергийната криза?

Няколко пъти призоваваме служебното правителство незабавно да поднови договора или разговора с "Газпром". Тъй като това е единственият вариант в момента България да има газ на достъпна цена. Колегите от ПП твърдят, че договора е прекъснат по инициатива на "Газпром", но това не отговаря на истината, а важното е да знаем, че цената заложена в действащия договор е пъти по-ниска от цената на т.нар. виртуални танкери. Нашите експерти направиха един анализ. България трябва още утре да изгражда един газов терминал. България има уникални логистични дадености, ние имаме излаз на море и можем да сме транспортния хъб на Европа във всяко едно отношение. Има възможност и във Варна и в Бургас да се направи газов терминал, който за 2 г. може да бъде изграден и по този начин можем да имаме диверсификацията, за която всички говорят.

Другата европейска позиция е, че по този начин ние подхранваме икономиката на Русия. Как гледате на тази теза?

Вижте, тук няма място за геополитика. Важно е България тази зима да не остане на студено, да не остане на тъмно. Ако не се подновят доставките на газ чрез тръбата на "Газпром" - технологично друг вариант няма. Това е риск за голяма част от топлофикациите, да не кажа за всички да спрат, това означава, че по-голяма част от хората ще се отопляват на ток, ще се претовари системата и ще се въведе режим на тока. Националният интерес на България е да има газ и то на достъпна цена. Така че призоваваме българските граждани и политици да не се поддават на тази манипулация свързана с доставките на газ.

Ако се предприемат стъпките, които нашите експерти предлагат до две години можем да имаме алтернатива на доставките на газ, но към днешна дата и в рамките на следващите 12 месеца това няма как да се случи.

Кои са приоритетите на ПП МИР около които биха търсили обединение с други партии? Как биха се спрвили с демографската криза? Трябва ли да има новини на турски по БНТ? Вижте в останалата част от разговора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

На Калин Стоянов няма да му извадят компроматни снимки, ако слуша: Цветан Цветанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Смяната на външния министър беше направена по най-идиотския начин: Румяна Коларова за рокадите в кабинета (ВИДЕО)

Пенсии и великденски добавки за предизборна употреба: Говори финансистът Владимир Сиркаров (ВИДЕО)

Два сценария за конфликта Иран-Израел: Говори доц. Искрен Иванов (ВИДЕО)

Как ще се харчат парите на София? Говори зам.-кметът Иван Василев (ВИДЕО)

Полуреформи, цяла компроматна война и един пудел: Говори политологът Цветанка Андреева (ВИДЕО)

Кога и как Израел ще отговори на удара на Иран: Прогнозира Мохамед Халаф (ВИДЕО)

Връзката между войната в Украйна и конфликта "Иран-Израел": Обяснява Руслан Трад (ВИДЕО)

“Отговорите“: Със Стефан Софиянски, Весела Чернева и Емануил Йорданов (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю