X
 
 

Огромният дълг на Кърджали към фирма на Вълка не попречи в избора ѝ за още 5 години

14885 0
Огромният дълг на Кърджали към фирма на Вълка не попречи в избора ѝ за още 5 години
Огромният дълг на община Кърджали за сметосъбиране, натрупан към досегашния изпълнител, не попречи на община Кърджали да го избере отново за още пет години, става ясно от обявление за подписан договор в Агенцията за обществени поръчки.

Новият конкракт с консорциум "Грийн партнърс – БКС" е на стойност 25 млн. лв. Той е за сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в община Кърджали, включително зимно поддържане и снегопочистване.

Водещ партньор в обединението е "Грийн партнърс" – София. Неин действителен собственик по данни от Търговския регистър е Румен Гайтански-Юнг, по-известен като Вълка заради фирмата му "Волф", с която чистеше боклука в София. С по-малко участие е "БКС – Христо Нанев" ЕООД.

"Демократична България" иска оставката на Мавродиев от ББР заради голям заем, свързан с Вълка

Искане за оставката на директора на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев отправи "Демократична България". А причината е ...

Предишният договор със същия консорциум е за сумата от 20 млн. лв., но касае само чистотата. Той е подписан през октомври 2013 година, за срок от пет години, като на практика той е изтекъл през октомври миналата година. Точно месец по-късно – ноември 2018 г. Общинският съвет на Кърджали по искане на кмета Хасан Азис е одобрил цесия за неплатен и прехвърлен дълг на консорциума за сумата от 11 890 194 лв.

Местният парламент е дал разрешение на градоначалника да подпише споразумения с цесионера Търговска банка "Д" за разсрочено плащане на дължимите суми по договор с ДЗЗД "ГРИЙН ПАРТНЪРС-БКС" и със "ЗАУБА" ЕАД - като това дружество е притежание на "Волф" АД – София, чийто действителен собственик отново е Румен Гайтански-Юнг. А източниците за изпълнение на споразумението са събиране на стари задължения /недобори/, от план-сметките за ТБО, външни източници и собствените приходи, постъпващи по бюджета на общината.  

Според предложения график задълженията ще се погасяват за 10 години при годишен лихвен процент 2,9 на сто.

От опозицията тогава обвиниха кмета, че се губят едни 10 милиона лева за сметосъбиране.

БСП пита Фандъкова за нарушения на ЗОП и злоупотреби в общинско дружество

Заместник-председателят на Столичния общински съвет от БСП Милка Христова внесе официално питане към кметът Йорданка Фандъкова, свързан...

"Всички комисии работиха на тъмно", казал председателят на групата съветници от ГЕРБ Огнян Иванов, цитиран от БНР. 

"Недопустимо е вчера, в 2 часа, след като са минали всички комисии, да получим по имейла за какво става въпрос. Вчера получихме документа-уведомление от "Д" банк по електронната поща. Цялото това нещо е измислено и перфектно изпълнено, вие сте зъл гений", били думите на Иванов към Хасан Азис.

Според него данъците за сметосъбиране се събират за последните години над 105-110% от гражданите, жителите са коректни и очакват да получат услуга за това. "За този период са събрани минимум 18 милиона, разплатени 8, липсват 10. Къде са парите на хората - 10 милиона", е цитиран да казва още Иванов. 

Какво се случва с бизнеса на Вълка в София - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители