Плочките по тротоарите в Кърджали струват милиони левове

20171
Плочките по тротоарите в Кърджали струват милиони левове
Снимка: БГНЕС

Започна подмяната на плочките по тротоарите в Кърджали, като близо 1,5 млн. лева ще струва поставянето на новите само по централния булевард "България", предаде БГНЕС. Средствата са по договор на общината за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от оперативната програма "Регионално развитие" за 2007-2013 г.

В момента се работи по първия етап на проекта от ул. "Отец Паисий" пред централната поща до площад "България". Рехабилитацията само на този участък струва 999 634 лева и когато работихме по проекта, буквално се стъписахме от цената, не сме допускали, че едни тротоарни плочки може да струват толкова скъпо, коментира главният архитект в общинската администрация Петя Назърова. Тя допълни, че освен обновяването на тротоарите, ще се подменят и плочките около сградата, в която се помещават кметството и областната администрация, както и подходите към Драматичния театър "Димитър Димов". Рехабилитацията предвижда нови плочници и пред жилищните блокове по двете страни на булеварда. Изпълнител на първия етап от проекта е местният "Устра холдинг".

Започва ремонтът на тротоарите на бул. "Владислав Варненчик"

От днес започва ремонтът на тротоарите на бул. „Владислав Варненчик“, заяви кметът Иван Портних. Той допълни, че предстои д...

Общината кандидатства и за допълнително финансиране в размер на 490 000 лева за рехабилитацията на тротоарите от площад "България" до автогарата. Местните жители коментират, че е необходимо обновяване на плочките по всички улици. Кърджали е известен с богатото си озеленяване и парковете, но кореновата система на множеството дървета по тротоарите е причина за многото препятствия по тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали