X
 
 

24 доброволци от Детското полицейско управление в Кюстендил успешно завършиха учебната година

1213 0
24 доброволци от Детското полицейско управление в Кюстендил успешно завършиха учебната година
Снимка: ОДМВР - КЮСТЕНДИЛ
24 доброволци от Детското полицейско управление към ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Кюстендил успешно завършиха учебната година, предаде днес Катя Табачка - говорител на ОДМВР - Кюстендил за кореспондент на Actualno.com от града. 

Успешно завърши първата учебна година за втория випуск на Детското полицейско управление към ОУ „Проф.Марин Дринов“  в Кюстендил.

24 ученика от училището участваха в обучителната превантивна програма. Тя се осъществи от  служители на РУ Кюстендил и с активното участие на педагогическия съветник на училището Юлияна Станчева.

По време на първата учебна година децата научиха как да се грижат за живота си и този на близките им хора, как да се справят с трудни ситуации вкъщи, на улицата, сред природата, в училище.

Особен интерес събудиха у децата екипните занимания и разнообразието от разглеждани теми като: Какво работят полицаите, Пътна безопасност, Детска полицейска лична защита, Оказване на първа долекарска помощ…

На тържеството по случай завършването на първи курс на ДПУ децата получиха грамоти и  се радваха на демонстрацията на служебно полицейско куче.

Actualno.com

Етикети: