Десетки жители на Дупница изгоряха с пари, след като им обещали лихва от 14%

1090
Десетки жители на Дупница изгоряха с пари, след като им обещали лихва от 14%
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Дупнишка популярна каса – тази финансова институция в Дупница прибрала парите на много свои вложители с обещание за годишна лихва на ниво 14%. По разкази на изгубили много пари хора, в договора всъщност имало и условия за кооперация. Касата работела от години.

През юни тази година касата е затворила. Оставена е бележка на врата, според която Дупнишката каса няма да работи до септември. На адреса в Пловдив, където по документи е офисът на касата, няма никой. Внесени са вече 38 жалби срещу касата, информира Нова телевизия. Мислех като дойде падежът, да изтегля парите и да имам с какво да живея, да карам старините. Ако няма правосъдие, вземам една туба с бензин, отивам пред Президентството и се паля, категоричен е Емил, който е загубил 50 000 лева.

Спадът на лихвите по кредитите и депозитите продължава

Под 6% лихва за ипотечен кредит и около 1,55% за нов депозит - това представлява финансовата картина в България съгласно данните на БНБ...

Доверих се, защото съм позната с жената на собственика – Ивона. Това заяви друга жена, която убедила роднини да внесат пари в Дупнишката популярна каса. Тя дори няма документ какво е оставила на влог. Жената обясни, че една от служителките в касата вече работила на друго място и „събирала кредити”.

На въпрос не ви ли усъмни, че се дава лихва от 14%, възрастен мъж отговори, че му казали, че можело да се загуби само ако паднела инфлация. От две години насам официално България е в дефлация!

Искаме случаят да се отнесе до Главната прокуратура. Дупница е малък град, всички се познават. Икономическа полиция като минава, как не им е направило впечатление каква е лихвата на касата, попита същата жена, която дори нямала документ за внесеното.

 

Всички сметки ще бъдат облагани с данък "лихва"

Решението на парламента да бъдат облагани с 8% данък не само срочните депозити, а и всяка една банкова сметка, включително разплащателн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com