Шофьор е преминал с над 200 км/ч през кюстендилско село

9080
Шофьор е преминал с над 200 км/ч през кюстендилско село
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

През изминалата 2018г. най-високата превишена скорост, отчетена в населено място със стационарна камера, е 203 км/ч в с. Багренци, предаде старши комисар Светослав Кирилов. Той е отговорник по предстоящата специализирана операция на ТИСПОЛ, която ще се проведе в началото на месец април, на територията на цялата страна и във всички държави-членки на Европейския съюз.

Най-високата превишена скорост в населено място, за тази година, до този момент, е отново в с. Багренци, като нарушителят е преминал със 120 км/ч. От 1-ви до 7-ми април 2019г. ще се проведе поредна операция по линия на ТИСПОЛ - на територията на всички държави-членки на ЕС, която е насочена към установяване на водачи, управляващи моторни превозни средства с превишена скорост. Република България е поела ангажимента да участва в инициативите, като в рамките на тази операция ще се проведе и още една - 24-часова операция - за контрол на скоростта, която ще стартира от 6:00 часа на 2-ри април и ще продължи до 6:00 часа на 3-ти април.

 “В тази операция, ще се осигури 24 часов контрол на скоростта, като в нея ще бъдат натоварени всички технически средства  с които разполага ОДМВР - Кюстендил - 4 мобилни системи за видео контрол на скоростта, 1 брой стационарна камера, която може да се разположи на две места и др., както и ще бъдат ангажирани голям брой служители, които са упълномощени за работа по контрол на пътно-транспортното движение.“ - разясни старши-комисар Кирилов.

От извършените анализи, на страните-членки на ЕС и на територията на Република България, се установи, че превишената скорост е една от основните причини, за възникването на тежките пътно-транспортни произшествия, които довеждат до голям брой загинали, ранени и убити. Целта е с тази операция да се подобри пътната безопастност и да се намали пътно-транспортния травматизъм. 

От началото на годината, до настоящия момент, на територията обслужвана от РУ - Кюстендил, сектор Пътна полиция, са установени 3 550 броя водачи, управляващи с превишена скорост, а за територията на цялата Областна дирекция са установени 5 250 броя водачи. 

“Нарушители има от всякаква възраст - и по-млади и по-възрастни, може да се отбележи и че голям брой от нарушенията, които се установяват на територията на община Кюстендил, се извършват и от водачи, които са жители на други държави-членки. “ - допълни Светослав Кирилов.

В 24-часовата операция, която ще се проведе от 6:00 часа на 2-ри април до 6:00 часа на 3-ти април, са определени 32 броя места за контрол . Ангажирани са 17 броя служители, които ще изпълняват задълженията с посочените технически средства. Извършен е анализ относно интензивността на движението, по часове концентрация на ПТП-та и с тези критерии са съобразени точките за контрол на територията на ОДМВР - Кюстендил. 

 В рамките на специализирана операция, освен за скорост, служителите, които ще упражняват контрол на пътното движение, ще следят и за всички оставали нарушения по Закона за движение по пътищата - техническа изправност, неправоспособни граждани и др., предаде кореспондент от града, за Actualno.com 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Цял квартал и 25 кооперации без вода в Кюстендил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com