X
 
 

Ултрамаратонецът Краси Георгиев тръгна към Северна Македония с кюстендилските лекоатлетисти (СНИМКИ)

1832 0
photo of Ултрамаратонецът Краси Георгиев тръгна към Северна Македония с кюстендилските лекоатлетисти (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев тръгна днес от Кюстендил към Северна Македония и Албания, като част от маршрута му по Коридор №8, който свързва България и Италия, Черно и Адриатическо море.

Кюстендил е един от 20-те града включени в ултрамаратона „Corridor8“. Красимир Георгиев бе посрещнат пред ХГ " Владимир Димитров - Майстора" от кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, зам.-кметът Светослав Василев, Областният управител - Виктор Янев, Директорът на Отдел култура и духовно развитие към общ. Кюстендил - Дима Укалска, Председателят на общински съвет - Кюстендил, Спортен клуб по лека атлетика "Цвети Кирилова" - Кюстендил и редица любители и привърженици на спорта и смелия маратонец.

Петър Паунов подари на Краси Георгиев картината “Молитва”, репродукция на Майстора и изрази надежда, че той ще пренесе посланието за Коридор №8 до високите етажи в Брюксел.” 

“Благодаря на Краси Георгиев, че като Божи посланик ще пренесе този молитвен зов до Брюксел, зов от всички в тези региони, за да могат младите хора отново да се завърнат по домовете си и да живеят щастливо сред природата, а не сред съвременната суета”, заяви кметът на Кюстендил.

Бягането на Красимир Георгиев стартира на 8 май от Варна, мина през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, Кюстендил и продължава към Република Северна Македония. Ултрамаратонецът вече е изминал над 500 км от 1300 километровото трасе, като е изгорял над 30 000 калории.

”Целта е да свържем народите, да си говорим за това, което им харесва и това, което не им харесва. Целта е да прошумим за Коридор 8, но важното е да свържем хората. 

За мен е важно да активирам хората, те да си постигат мечтите. Аз никога не съм тичал 1 300 км. Имах трудни отсечки, от по над 100, км. изморен съм, имах проблеми с глезена и стомаха, но е нормално вече сме над 500 км., но се чувствам добре, макар и уморен. Дъждовното време и температурите в момента са идеални за бягане”, заяви Красимир Георгиев.

Той беше изпратен от град Кюстендил със специална програма,  "Молитвата” от Владимир Димитров- Майстора, кошница с череши, под формата на осмица, питка и тръгна към Северна Македония със смелите кюстендилски лекоатлетисти от СКЛА" Цвети Кирилова", предаде кореспондент от града за Actualno.com. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    С наближаването на изборите в сайта започна масово триене на „политически некоректни” коментари.Броячите под статиите ги показват,а коментари йок.Браво!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    лекоатлетистите ги трият..мамка им и прасе..
    : 0 !
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...