Ултрамаратонецът Краси Георгиев тръгна към Северна Македония с кюстендилските лекоатлетисти (СНИМКИ)

4949
Ултрамаратонецът Краси Георгиев тръгна към Северна Македония с кюстендилските лекоатлетисти (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев тръгна днес от Кюстендил към Северна Македония и Албания, като част от маршрута му по Коридор №8, който свързва България и Италия, Черно и Адриатическо море.

Кюстендил е един от 20-те града включени в ултрамаратона „Corridor8“. Красимир Георгиев бе посрещнат пред ХГ " Владимир Димитров - Майстора" от кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, зам.-кметът Светослав Василев, Областният управител - Виктор Янев, Директорът на Отдел култура и духовно развитие към общ. Кюстендил - Дима Укалска, Председателят на общински съвет - Кюстендил, Спортен клуб по лека атлетика "Цвети Кирилова" - Кюстендил и редица любители и привърженици на спорта и смелия маратонец.

Петър Паунов подари на Краси Георгиев картината “Молитва”, репродукция на Майстора и изрази надежда, че той ще пренесе посланието за Коридор №8 до високите етажи в Брюксел.” 

“Благодаря на Краси Георгиев, че като Божи посланик ще пренесе този молитвен зов до Брюксел, зов от всички в тези региони, за да могат младите хора отново да се завърнат по домовете си и да живеят щастливо сред природата, а не сред съвременната суета”, заяви кметът на Кюстендил.

Бягането на Красимир Георгиев стартира на 8 май от Варна, мина през Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Панагюрище, София, Кюстендил и продължава към Република Северна Македония. Ултрамаратонецът вече е изминал над 500 км от 1300 километровото трасе, като е изгорял над 30 000 калории.

”Целта е да свържем народите, да си говорим за това, което им харесва и това, което не им харесва. Целта е да прошумим за Коридор 8, но важното е да свържем хората. 

За мен е важно да активирам хората, те да си постигат мечтите. Аз никога не съм тичал 1 300 км. Имах трудни отсечки, от по над 100, км. изморен съм, имах проблеми с глезена и стомаха, но е нормално вече сме над 500 км., но се чувствам добре, макар и уморен. Дъждовното време и температурите в момента са идеални за бягане”, заяви Красимир Георгиев.

Той беше изпратен от град Кюстендил със специална програма,  "Молитвата” от Владимир Димитров- Майстора, кошница с череши, под формата на осмица, питка и тръгна към Северна Македония със смелите кюстендилски лекоатлетисти от СКЛА" Цвети Кирилова", предаде кореспондент от града за Actualno.com. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com