Болести морят животните в ловешкия зоопарк

12972
Болести морят животните в ловешкия зоопарк

Зоопаркът в Ловеч е в лошо състояние и му предстои ремонт. Животните в него са намалели с 14 вида за по-малко от две години. В момента там се отглеждат 320 екземпляра от 52 вида. Изчезналите видове са предимно от рода на птиците, съобщи д-р Ивайло Станков, който от една седмица е директор на зоопарка в Ловеч, предаде БНР.

Той допълни, че това се дължи на заболявания, а сред изчезналите видове са и някои породи папагали и зайци, пъдпъдъци и гургулици, лама и щраус.

В Ловеч вече подават заявления за безплатното саниране

Повече от 250 сдружения на собственици за кандидатстване по националната програма за енергийна ефективност вече са регистрирани. Подаде...

Д-р Станков посочи, че предстои промяна в организацията на робота в зоопарка, свързана най-вече с грижите за животните. Най-наложително е да се осигури течаща вода в долната му част, да се осигури по-добро и по-икономично отопление в помещенията на екзотичните животни, да се ремонтират клетките на хищниците и да се почисти цялата зоологическа градина. На този етап на обитателите ѝ се осигурява необходимата храна.

Според новия директор на зоопарка, предстои подобряване на условията и за посетителите, като в скоро време зоопарка ще предоставя интернет и други удобства. Той е получил и предложение от хора от страната, които вече са посещавали ловешката зоологическа градина, да помогнат с труд за почистването й и подобряване на условията в нея.

От община Ловеч, чиято собственост е, ще разработят проект за цялостното обновяване на зоопарка. В момента той е с изтекъл лиценз и чака да получи нов. Това най-вероятно ще стане след извършване на планираните ремонтни дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч