Кметът на Тетевен представи своя Годишен отчет пред жителите на селата Галата и Български извор

5889
Кметът на Тетевен представи своя Годишен отчет пред жителите на селата Галата и Български извор
Снимка: община Тетевен

На 29 и 30 март кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи своя Годишен отчет за изпълнението на програмата за управление на община Тетевен за 2018 г. пред жителите на селата Галата и Български извор. На срещите присъстваха и зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски.

В Галата отчетното събрание премина при голям интерес. Д-р Бояджиева поясни, че за изминалата 2018 г. в селото са вложени 118 хил. лв. за основен ремонт на уличната мрежа, който включва улиците ,,Лазар Станев“, ,,Лиляна Димитрова“ и ,,Свилен Русев“. През 2018 г. бе одобрен за финансиране от Програмата за развитие на селските райони и проект за основен ремонт на главната улица „В. Левски“ на стойност 485 хил. лв., като ремонтът ще стартира до месец. Тя обясни, че през тази година в инвестиционната програма за с. Галата са предвидени 243 хил. лв. за изграждане на напорен резервоар за питейна вода, основен ремонт на централния площад и основен ремонт на улиците ,,Пейо Яворов“, ,,Маличка“ и ,,Вела Пеева“. За текущи ремонти са предвидени 10 хил. лв. Отделно от това, бюджетът на кметството е близо 74 хил. лв.

В село Български извор наред с отчета на кмета на Община Тетевен, свой отчет представи и кметът на селото. Д-р Бояджиева отчете извършените основни ремонти на няколко от улиците в селото - ,,Райна Княгиня“, ,,Тракия“ и ,,Иван Вазов“. Инвестиции е село Български извор през 2018 г. са за над 80 хил. лв., а за текущи ремонти - 1 680 лв.

В инвестиционната програма за 2019 г. за селото са предвидени средства на стойност над 76 хил. лв., които включват ремонт на улици и изграждане на система за парно отопление в детската градина. Бюджетът на кметството е в размер на 64 262 лв.

През 2018 г. Общината е кандидатствала в ДФЗ с проект „Изграждане, оборудване и обзавеждане на комбинирана спортна инфраструктура, ситуирана в прилежащ терен на ОУ "В. Левски", с. Български Извор, община Тетевен“ на стойност 96 969.99 лв. без ДДС, който ще бъде реализиран през 2019 г.

Д-р Мадлена Бояджиева даде подробна информация за всичко, което е направено в цялата община и за това, което предстои. На събранията имаше изказвания и поставени въпроси, касаещи конкретни проблеми на двете села, като д-р Бояджиева увери, че ще се търсят начини за тяхното решаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч