Костадин Ангелов връчи барелеф „Св. Иван Рилски” на д-р Стелиана Димитрова от Ловеч

6803
Костадин Ангелов връчи барелеф „Св. Иван Рилски” на д-р Стелиана  Димитрова от Ловеч
Снимка: община Ловеч

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов връчи ежегодната персонална награда-барелеф „Св. Иван Рилски”, за професионален принос в Ловеч, на д-р Стелиана Стефанова Димитрова. Това стана на тържествена церемония вечерта на 20.10.2020 г. в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ Церемонията за връчване на почетното отличие на Община Ловеч се провежда за 13-та поредна година. Още в началото Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, обяви минута мълчание в памет на загиналите медицински лица в борбата с коронавируса.

Връчвайки наградата, министър Ангелов заяви: „За мен беше чест и удоволствие да съм сред вас, сред толкова много колеги, чувствата е, че съм си у дома. Това, което виждам като резултати, се дължи на труда на всички нас“.

Петър Цолов, председател на Общински съвет Ловеч, връчи поощрителна награда на д-р Минко Добринов Хаджийски, лекар по дентална медицина на свободна практика в Ловеч.

Поощрителна награда имаше и за д-р Върбан Чанев Стоянов, но понеже той отсъстваше, тя бе получена от д-р Велислав Тодоров председател на лекарската колегия. Връчи я Цветан Георгиев, зам.-кмет на Община Ловеч. Д-р Върбан  Стоянов е инвазивен кардиолог. Наградите са грамоти и живописни платна от художниците Паола  Стоева „Атмосферата Вароша“ (за д-р Стоянов) и  платното „По улиците на стария град“ на Николай Ханзъров  (за д-р Хаджийски).

Със своя заповед кметът на Ловеч удостоява МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД - гр. Ловеч с  Почетен знак на Община Ловеч. Мотивите са за изключителен принос в активното лечение, възстановяване и укрепване на здравето на населението, навременните реакции и мерки в борбата с ковидепидемията и за издигане престижа на Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова връчи почетния знак на д-р Румяна Нановска, директор на болницата и на д-р Костадин Атанасов от съвета на директорите.

Корнелия Маринова благодари на Костадин Ангелов за подкрепата, връчи му кристал с герба на Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов плакет – кристал със с...

Кметът каза:  „Питах се как можем да изразим човешкото си признание към хората с белите престилки. В деня на българския лекар трябва да намерим формата на един широк израз на истинската ни благодарност към лекарите и медицинските лица. И тази награда тази вечер е такъв израз на чувствата ни благодарност“.

Кметът Корнелия Маринова съобщи и за още една национална награда за д-р Силвия Моева от „Спешна помощ, като плакетът ще пристигне следващите дни.

Сред гостите на събитието бяха още д-р Анета Винева – директор на Регионална здравна инспекция – Ловеч, д-р Антонио Маринов – директор Районна здравна осигурителна каса – Ловеч, лекари, стоматолози, медицински специалисти и граждани. Организатор на събитието е Община Ловеч, съорганизатори са: Регионална здравна инспекция – Ловеч, Районна колегия на Български лекарски съюз – Ловеч, Районна колегия на Български зъболекарски съюз – Ловеч, Районна колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – Ловеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч