Ловешките съветници решават за безвъзмездното право на ползване върху имот на фондация „Стефан Нойков“

2276
Ловешките съветници решават за безвъзмездното право на ползване върху имот на фондация „Стефан Нойков“
Снимка: lovechmedia.com

Предложение за учредяване на безвъзмездно право на ползване на фондация „Стефан Нойков“ върху имот, общинска собственост, за десет години ще гледат на заседанията си постоянните комисии по икономическа политика и евроинтеграция, по общинска собственост и по правно-нормативни въпроси тази седмица, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Става дума за застроен поземлен имот с площ от 320 кв. м. с двуетажна масивна сграда със застроена площ от 84 кв. м. на ул. „Дойран“ в Ловеч. В съседство с тази къща е бил родният дом (сега зелени площи) на големия български политик Васил Радославов, два пъти министър-председател в следосвобожденска България, чиито наследници са сред членовете на фондацията. Намеренията им, изразени пред община Ловеч, са имотът да бъде възстановен в автентичния му вид, да се организира музейна сбирка за дейността и живота на Радославов, учредяване на стипендия за млад историк с влечение към изследването на историческото и културното наследство, оставено от бележити българи, родени в Ловеч и околността.

"Червен бряг" и кв. "Уста Колю Фичето" стягат следващата седмица кварталните си празници

Ж. к. „Червен бряг“ и кв. „Уста Колю Фичето“ стягат следващата седмица кварталните си празници. Първи ще празну...

Фондация „Стефан Нойков“ е учредена в София, извършва дейности в полза на обществото, не притежава движимо и недвижимо имущество в община Ловеч. Към искания имот няма предявени реституционни претенции, заведени съдебни дела и искове, които да са пречка за учредяване на безвъзмездно право на ползване. Общината няма средства и възможности да стопанисва имота.

За да се учреди безвъзмездното право на ползване, е нужна актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, през 2015г., което и се предлага от кмета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч