Нанков: Хората имат нужда от подкрепа, не от зрелища

1231
Нанков: Хората имат нужда от подкрепа, не от зрелища
Снимка: ПП ГЕРБ

Хората имат нужда от подкрепа, не от зрелища. Няма как да се решават проблемите им, ако превръщаме управлението на държавата в шоу или ако единственото, което целим, е да охулим опонента. Това написа във фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков. Избирателите са притеснени от повишаването на цените на тока, парното, топлата вода, на хранителните продукти. Нужна е стабилност и ред в хаоса, създаден от служебния кабинет, нужна е политическа воля и институционален диалог, пише Нанков. И добавя: Ние от Коалиция ГЕРБ-СДС имаме план, имаме и опит. Именно затова и следващият ни мандат ще е концентриран върху увеличаването на доходите и повече възможности за работа и бизнес, добавя Нанков и изброява някои от основните приоритети на ГЕРБ: Минималната заплата да достигне 1000 лв., а средната - 2000 лв., средната учителска заплата да стане 2500 лв., пенсиите да бъдат актуализирани всяка година, като средната да достигне 600 лв., да бъде разработена програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която общо 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60% от осигурителния им доход /заплата и осигуровки/ за 1 г. А за още година работодателите ще трябва да ги задържат на работа. И още - 3000 завърнали се от чужбина българи да започнат работа в малки населени места, като държавата да им покрива ½ от средната заплата, разходи за наем, транспорт и детегледачка.

Данъците да не бъдат вдигани и данъчният модел да се запази. Реформиране на системата на социално подпомагане и по-ефективно подпомагане на 350 000 семейства месечно. През тази година всички семейства с деца в I и в VIII клас да получат помощ по 300 лв., здравните вноски на новоприетите студенти да бъдат поети от бюджета за периода между завършване на училище и започване на лекции в университета. Както и 30 мобилни лекарски и зъболекарски екипа да се грижат за жителите на малки и отдалечени населени места, в които няма медицинска помощ. Здравословното състояние на възрастните хора от тези населени места да се следи чрез услугата „телеасистенция“.

ГЕРБ предвижда още да се регламентира дистанционната работа и гъвкавите форми на труд в нов Кодекс на труда. Да се въведе мълчаливо съгласие за административните услуги за граждани и предприемачи, които не са получили отговор в срок. Стартирането на бизнес да става бързо и изцяло електронно, като бъдат съкратени проверките на необходимите документи и 50% от регулаторните режими бъдат премахнати. Домовете на още 120 000 семейства да бъдат санирани. Да се стимулира производството на екологично чисти храни и здравословно хранене, млади фермери и стартиращ бизнес в селските райони да получат подкрепа.

Това е малка част от намеренията ни и сме готови да започнем още от утре, завършва Нанков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч