Община Ловеч отпусна бюджетите на местните училища

1656
Община Ловеч отпусна бюджетите на местните училища
Снимка: Община Ловеч

Връчиха бюджетите за 2022 г. на директорите на училища и детски градини в Община Ловеч. Това стана на 1 юни 2022 г. в залата на Общинския съвет, като важните документи всеки директор получи от кмета Корнелия Маринова в присъствието на ресорния заместник-кмет Венцислав Христов.

Първи по ред бяха представителите на детските градини, след тях последваха и училищните директори. Тази година събитието стана по-късно от обикновено поради закъснялото приемане на държавния бюджет и оттам и на бюджета на общината.

В Ловеч откриха новата социална услуга

В Ловеч на 1 юни 2022 г. бе открита новата социална услуга - Център за грижа за лица с психични разстройства. Лентата прерязаха кметът...

При бюджет от 56 580 000 лева за Община Ловеч почти 1/10 е предназначен за осем детски градини, каза Корнелия Маринова. Тя обърна внимание, че от тази година посещението е безплатно за родителите, което за общината означава, че е нова социална дейност.

Кметът използва срещата с ръководителите, за да обърне внимание на финансовата дисциплина, ремонтите и персонала. Годината ще е огромно предизвикателство пред общината заради голямата инфлация, каза още кметът Маринова.

Средствата за делегирани от държавата дейности н началния план на бюджет за функция „Образование“ за 2022 година са 20 463 062 лв., от които за дейност 311 „Детски градини“ са предвидени 4 778 915 лв. От местния бюджет се предоставят 330 528 лв. за издръжка на осемте образователни институции.

Кметът на Ловеч забранява брането на липов цвят без разрешително

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед, с която забранява брането на липов цвят без издадено актуално разрешително от ...

Утвърдените бюджети са съставени в съответствие със законовата и подзаконова нормативна уредба, разпределени по тримесечия в процентно съотношение 30:25:20:25, съобщи Стефка Заекова, главен експерт „Финанси и бюджет“ в отдел „Икономическа дейност и бюджет“.

Следобед бяха връчени бюджетите на директорите на училища, на ЦПЛР – Ученическо общежитие, и на ЦПЛР – ОДК. Средствата за делегирани от държавата дейности н началния план на бюджет за функция „Образование“ при Община Ловеч за 2022 година са 20 463 062 лв.. От тях за дейност 322 „Неспециализирани училища, без професионалните гимназии“ сумата е 13 291 766 лв., за дейност 318 „Подготвителна група в училище“ са предвидени 96 018 лв., за дейност 326 „Професионални гимназии и паралелки за професионална подготовка“ средствата са 94 296 лв. и за дейност 332 „Общежития“ са 1 410 974 лв.

„При бюджет на общината от 56 580 000 лева училищните директори разполагат с 38 % от него. В тези 13 папки са 36 % от бюджета на общината – голям ресурс, който ви поверяваме за управление“.

Предвид увеличението на цените на хранителните продукти, материали и горива кметът Корнелия Маринова призова да се предприемат адекватни мерки, да се действа аналитично, оперативно и реактивно, в смисъл на бързи и точни реакции.

Бежанци от Украйна благодариха на кмета на Ловеч

Бежанци от Украйна благодариха на 30 май 2022 г. на кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Техни представители посетиха кмета и му връчиха п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч