Община Тетевен отбеляза Деня на Европа и Деня на победата - 9 май

1469
Община Тетевен отбеляза Деня на Европа и Деня на победата - 9 май
Снимка: Община Тетевен

През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз, на свое заседание в Милано, решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа.

Община Тетевен отбеляза празника с няколко събития, като първото от тях се проведе пред сградата на Исторически музей – едно специално място в гр. Тетевен, където се намира Монументът на героите тетевенци, загинали във войните. Учениците от НПГГСД „Сава Младенов“ бяха подготвили кратка програма, а кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева връчи поздравителни адреси на Алекси Милев, Павел Христов, Маньо Манев и Стойко Велев - ветерани от войната. В знак на уважение и признателност към загиналите тетевенци във войните бяха поднесени цветя пред монумента от: д-р Бояджиева, Мария Стойчева – председател на ОбС – Тетевен, ученици, Исторически музей – Тетевен, НЧ „Съгласие 1869 г.“ - гр. Тетевен, представители на Съюза на ветераните от войните и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ - Тетевен, граждани и др. На събитието присъстваха още зам.-кметовете Тони Стоев и Свилен Русинов.

През изминалите почивни дни с. Галата отбеляза своя традиционен събор

От 27 до 29 април в село Галата се проведе Традиционният селски събор, който премина с редица събития, весело настроение и положителни ...

Мероприятията продължиха малко по-късно на пл. „Сава Младенов“, където се състояха забавни тематични игри, специално подготвени от ЦПЛР – гр. Тетевен, по случай Деня на Европа. Участие взеха деца от ЦПЛР в „Къщата на чудесата“, СУ „Г. Бенковски“ – Тетевен, ОУ „В. Левски“ – с. Голям извор, НУ „Х. Генчо“ – Тетевен и ДГ „Незабравка“ – Тетевен. Бяха съставени няколко отбора, които трябваше да се справят с въпроси и теми отнасящи се за Европейския съюз и страните членки. Част от децата създадоха няколко рисунки с тебешир, а на финала всички се събраха заедно и изписаха мотото на ЕС „Обединени в многообразието“.

Програмата завърши в салона на общинска администрация с открит урок на тема „Европа на младите“, иницииран от клуб „Лидер“ към НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен. В препълнения салон бяха дискутирани въпроси относно ЕС – неговата структура, история, как функционира той и др., като бяха задавани и въпроси към присъстващите, превръщайки урока в полезна, занимателна и ползотворна дискусия. В залата присъстваха зам.-кметовете на Община Тетевен Борис Врабевски и Свилен Русинов, ученици, преподаватели и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Държавата предоставя свой имот за приют за кучета в Ловеч

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч