Създателят на "Бардфест Ловеч" получи награда от общината

3241
Създателят на "Бардфест Ловеч" получи награда от общината

По случай 15-ото издание на „Бардфест Ловеч“ неговият двигател и първопроходник Милен Тотев бе награден със статуетката на общината. Това стана по време на фестивала, в който своите стихове изпяха отличените в годините поети с китара, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

От 2001 г. насам на сцената в Ловеч са излизали над 500 бардове от страната и чужбина, 15 са носителите на статуетката „Бардфест Ловеч“.

На 4 септември започва 15-то издание на "Бардфест Ловеч"

Тази година ще се проведе 15-то издание на „Бардфест Ловеч“. Фестивалът няма да има конкурсен характер. На 4 септември на ...

Мечтателят, дал първоначалната искрица и превърнал се в основна движеща сила, получи наградата си от кмета Минчо Казанджиев. Ние ще поддържаме и надграждаме това културно събитие, за да остане то живо в годините, подчерта кметът.

Без финансовата помощ на общинат, а бардфестът нямаше да просъществува, каза съидейникът на проявата от първото й издание Венцислав Пейков, председател на инициативния комитет за провеждане на фестивала, съдействал за медийното му огласяване. Пейков също получи от кмета награда – статуетката „Бардфест Ловеч“. От своя страна той връчи златен медальон от името на в. „Моята вяра“ на другия съидейник на бардфеста – председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов – за умелото му ръководство на съюза и творческото му дело като поет и за непоколебимото му поддържане на бардовското дело.

В. „Моята вяра“ отличи и директора на дирекция „Образование, култура и младежки дейности“ в Община Ловеч - Димитрина Дренска – с грамота и керамична икона-молитва, за приноса й в издигане престижа на „Бардфест Ловеч“. Приемам я като признание за дирекцията за работата ни по осъвременяване на културния календар на общината, удовлетворена съм, че положените от нас огромни грижи и внимание към хората на словото са забелязани от вас, каза Дренска.

На сцената в реката своите стихове изпяха 7 поети с китара – Митко Динев (носител на наградата на общината през 2001г.), Славимир Генчев (2004), Гриша Трифонов (2005), Красимир Йорданов (2008), Геновева Цандева (2012) и дуетният й партньор Бойчо Иванов и Милен Тотев.

Ясно е колко са избирателните секции в Ловешко

Със заповед от 4 септември кметът образува избирателните секции на територията на община Ловеч за местния вот на 25-ти октомври и утвър...

Тотев получи още една награда – грамота от името на изпълнителния директор на агенция „Военни клубове и военно почивно дело“ - адмирал от запаса Валентин Гагашев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч