В Ловеч няма да има втори етап за заявления от кандидати по проект „Нови възможности за грижа“

8503
В Ловеч няма да има втори етап за заявления от кандидати по проект „Нови възможности за грижа“
Снимка: БГНЕС

Съгласно Договор за безвъзмездна финансова помощ № 2014BG05M9OP001-2.2015.001-C0001 „Нови възможности за грижа“, Приложение I „Описание на проектното предложение“, е предвидено подаване на заявления от кандидат-потребители и кандидати за лични асистенти на два етапа, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Първият етап за приемане на заявления  се състоя в периода от 27.03.2015 г. до 09.04.2015 г. В Община Ловеч бяха приети 329 заявления от кандидат-потребители и 236 заявления от кандидати за лични асистенти.

Плевен остава без услугата "Личен асистент"

Няма да се проведе вторият етап от набиране на заявления от кандидат-потребители на услугата „Личен асистент“ за община Пле...

Към месец юни на национално ниво, броят на обслужваните по проекта хора с увреждания и хора с ограничения или в невъзможност за самообслужване е 14 133 потребители, в т.ч. 3049 деца. На територията на община Ловеч потребителите са 126, в т. ч. 31 деца, за които грижи полагат 107 лични асистенти, назначени на трудови договори.

Вторият етап за приемане на документи, планиран от 22-ри юни до 10-ти юли е отменен от Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, тъй като финансовият ресурс по проекта вече е разпределен и броят на оценените и включените в листата на чакащите след първия прием е значително над очакваното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч