В Ловеч откриха реставрираната баня "Дели Хамам"

7336
В Ловеч откриха реставрираната баня "Дели Хамам"

Днес следобед във АИР „Вароша” бе открита тържествено старата градска баня „Дели Хамам” реставрирана по Проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в Община Ловеч” по ОПРР, приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO2010/03-3.1/001 “Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”.

Банята беше открито от кмета на Община Ловеч – г-н Минчо Казанджиев, който представи накратко реализацията на проекта и осъществените промени и реставрационни процеси. На откриването присъстваха и редица други официални лица, като програмата бе съпътствана от представяне на тематичен филм за историята на старата баня, демонстрирани бяха и редица други аудио-визуални ефекти в обновените помещения на банята, както и изпълнения на класически произведения и фолклорни танци.

Минералната баня в Банкя се руши

Минералната баня в Банкя е в много тежко положение. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” архитект Румяна Тихолова. &bdqu...

Реставрирана и консервирана, банята е културна ценност от национално значение, превърната в единствения в Европа виртуален воден атракцион чрез най-съвременни аудио-визуални технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч