21 от най-добрите пилоти в България ще се състезават в най-голямото дрифт събитие тази тази година - Red Bull Car Park Drift

2259
21 от най-добрите пилоти в България ще се състезават в най-голямото дрифт събитие тази тази година - Red Bull Car Park Drift
Снимка: Red Bull Car Park Drift

След квалификации, проведени на 10.06 на логистична база Transpress Божурище, 21 от 49 пилота се класираха за националния финал на най-голямото дрифт събитие тази година - Red Bull Car Park Drift. Участниците ще се състезават на 24.06 на специално изградено трасе до НДК, в отсечка между бул. Скобелев и бул. Патриарх Евтимий в София.

След представяне на 49 участника, Юсиф Басил (глобален маркетинг мениджър на Red Bull Car Park Drift) и Стефан Петров (професинален дрифт пилот) излъчиха 21 финалиста, които ще се състезават за националната титла на 24-ти юни в центъра на столицата. Победителят ще има възможността да представи страната ни на глобалния финал в Доха, Катар през декември тази година. Част от критериите, по които участниците се оценяват са изпълнение на форми, докосване на поставени обекти по трасето, преминаване през конуси, вдигане на пушек от гумите.

По време на квалификациите Ангел Каранйотов и Стилиан Тричков успяха да достигнат максималния брой от 160 точки за един рън, което ги нареди сред фаворитите за финала.

В топ 21 с много малка разлика са Стефан Цанков, Кристиан Атанасов и Вилиян Валентинов.

С равен брой от 147 точки са Християн Ангелов, Павлин Пенев и Стефан Зашев.

На 24-ти юни от 17:00ч. любителите на моторни спортове ще станат свидетели на уникално дрифт шоу, случващо се на емблематична за столицата локация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com