Близо 400 американски гимнастички са били обект на сексуална експлоатация

5104
Близо 400 американски гимнастички са били обект на сексуална експлоатация

Близо 400 спортисти от Американската федерация по гимнастика са станали жертва на сексуално посегателство от страна на своите треньори или други членове на организацията.

До това разкритие са стигнали трима журналисти от вестниците Indianapolis Star и USA Today, които са прегледали полицейските доклади и заведените дела в последните 20 години. Така журналистите са установили, че за последните 2 десетилетия регистрираните жертви на сексуална експлоатация са 368 деца гимнастици.

Редовна „инспекция” на интимните части на малките момичета под триката, ежедневен секс с 14-годишна тийнейджърка, сексуално посегателство по време на „терапевтични масажи” и тайно поставяне на камери в женските съблекални и отделенията с душовете са само част от престъпните дейности, които са били оповестени.

Те са били извършени от общо 115 треньори или членове на Федерацията, която е една от най-престижните олимпийски организации в Щатите. Журналистите обаче подчертават, че това вероятно е много малка част от общия брой потърпевши.

Удареният от Бийбър фен иска да го съди (СНИМКА)

Джъстин Бийбър се качи съвсем спокойно на сцената в Мадрид, 24 часа след като удари фен в Барселона, предаде Dailymail. По повод случк...

БГНЕС припомня, че през август тази година именно Indianapolis Star заведе дело срещу Федерацията заради установените откази да подаде сигнал и заради умишлено прикриване на сексуалните престъпления на 54 лицензирани треньори.

Сега 9-месечното разследване е установило още по-тревожна тенденция. И Федерацията, и лицензираните спортни зали не само са пазели в тайна сигналите за сексуално посегателство, но и са позволявали криминално-проявените треньори да се преместват от зала в зала без да се взема предвид досието им, както повелява надзорния орган.

Такъв е случаят, например с треньора Рей Адамс, който „тихомълком” е бил уволняван или принуждаван да напусне дадена зала заради обвинения в „задяване на малолетни” и въпреки това е бил назначаван отново в друга. Това се е случило 6 пъти преди срещу него да бъде официално заведено дело за посегателство срещу 10-годишна гимнастичка, притежание на детска порнография и опит да изпраща детско порно на 16-годишен.

Друг подобен казус засяга бившия треньор Джефри Бетман, който в момента излежава 25-годишна присъда за притежание на почти 500 записа на 49 малолетни гимнастички между 8 и 16 години. Властите откриват, че той е инсталирал тайно камери в залите в Орегон и в Калифорния. Дори и след двете си уволнения заради „зловещо поведение” и обвинението си в насилване на гимнастичка, той пак е бил допускан да провежда обучения в спортните салони, лицензирани от Федерацията по гимнастика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт