Дон Кинг не признава допинг-теста, беснее заради отложения мач

8333
Дон Кинг не признава допинг-теста, беснее заради отложения мач
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският босков промоутър Дон Кинг е бесен заради отлагането на мач-реванш за титлата в тежка категория на версията WBA, който трябваше да бъде на 25 април в Москва. На ринга трябваше да се качат Денис Лебедев и Гилермо Джонсън. Боят бе отменен заради положителната допинг-проба на панамеца. Контролът бе извършен на 23 май. В деня на мача стана известен положителния резултат, според който панамецът е употребявал диуретик, най-вероятно за сваляне на килограми.

"Оше в самото начало възразих срещу положителния резултат. Това беше неправилно, защото хората, които взеха пробата не бяха умълномощени да правят допинг проверка. Тогава все още не бяха пристигнали представителите на WBA. Това беше несанкциониран тест. Те бяха длъжни да ми дадат образец от теста, но те не го направиха, както и предишния път. От WBA ми съобщиха, че тестът е проведен неправилно и не трябва да се отчита", беснее пред BoxingScence Дон Кинг. След отмяната на мача за титлата той и Джонсън са взели решение тайно да напуснат Москва. Промоутърът на Лебедев отменил двубоя 15 минути преди двамата боксьори да излязат на ринга. Било обявено, че ще има разследване, а Гилермо ще бъде арестуван. "Аз отговарям за 16 души и затова трябваше да се оттеглим", оправдава се Дон Кинг.

Виталий Кличко: Пулев не може да се мери с брат ми

Кубрат Пулев е най-вероятният следващ съперник на Владимир Кличко, макар че това все още далеч не е сигурно. Все пак немските медии по...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт