Държавата уважи молбата на Станка Златева

108410
Държавата уважи молбата на Станка Златева
Снимка: БГНЕС

Още през миналия месец Станка Златева помоли държавата да финансира подготовката й в Азербайджан. Проблемът бе, че според законовите разпоредби БФ Борба няма право да финансира повече от 40 дни подготовката на състезател в чужбина. Компромис може да се допусне само ако министерството осигури средства по специално направление.

Министър Мариана Георгиева съобщи, че Министерство на младежта и спорта ще поеме финансирането по подготовката на двукратната ни олимпийска вицешампионка по борба в Азербайджан.

Както е известно, желанието на Златева е да се състезава за България, но да тренира в Азербайджан при своя личен треньор и ментор Симеон Щерев, който е селекционер на националния отбор на страната по свободна борба.

Иво Ангелов бе награден и със "Спортен Икар"

Световният и европейски шампион по борба класически стил в категория до 60 килограма, Иво Ангелов, получи приза "Спортен Икар" за пост...

"През декември проведох среща със Станка Златева, на която присъства и президентът на федерацията Валентин Йорданов. Очаквам само да кажат колко пари са нужни. Средствата са встрани от бюджета на федерацията", каза министър Георгиева, съобщи БТВ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com