Ина Ананиева: Никога не сме искали да отстраняваме Цвети от отбора

20769
Ина Ананиева: Никога не сме искали да отстраняваме Цвети от отбора

"Златните момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика призоваха да бъде сложен край на спекулациите за причините, довели до решението на Цвети Стоянова да сложи край на живота си. 21-годишната гимнастичка вчера не отпътува с отбора за Европейското първенство в Израел и часове след заминаването на съотборничките й се хвърли от шестия етаж. В момента тя е в изключително тежко състояние и лекарите се борят за живота й.

Нейните колежки уверяват в официално обръщение, че Цвети е взела сама решението си да напусне екипа.

"По повод ситуацията с Цвети искаме да кажем, че последните няколко седмици бяха тежки за нея. Беше изтощена, изморена и тренировките й бяха трудни за издържане. Преди Европейското първенство тя заяви, че иска да се откаже и да спре със състезателната си дейност. Направихме всичко възможно да я убедим и да я върнем, както ние, така и нашите треньори. За нас беше най-важно тя да е щастлива и да се чувства спокойна, борихме се за нея докрай, но тя взе своето решение да напусне. Искаме да ви помолим да спрете с лъжите, както заради нас, така и заради нея и нашите треньори. Тя има нужда в момента от нашата и вашата подкрепа, но не по този начин. Изпращаме ѝ цялата си сила и ще играем и ще посветим играта си за нея на това Европейско. Трябва да сме силни и да подкрепим както Цвети, така и Любомира, и заедно ще продължим напред да се борим за нашата цел.. ще се борим за Цвети и нейния живот.

Няма да позволим нищо да ни повлече надолу." По-рано момичетата изразиха своята подкрепа за Цвети и в социалните мрежи.

Ето какво казаха треньорите на ансамбъла Ина Ананиева и Даниела Велчева:

"Във връзка с тиражираните лъжи и инсинуации по повод случилото се с Цвети Стоянова, треньорският щаб искаме да заявим, че единствената причина тя да не е с нас тук на Европейското първенство и да не е част от отбора е нейно лично решение и желание да се отдели от тренировъчния процес. През всичките тези години, при всякакви създавали се ситуации в тренировки и на състезания никога не сме имали намерения да я отстраним от отбора! В трудните и в най-щастливите моменти тя винаги е била част от нас. Моля, спрете да търсите вина там, където я няма! Ние сме един екип, един отбор и Цвети е част от нас!".

Мнението на лекаря на отбора Милен Димов и психолога Татяна Янчева:

"През последния месец Цвети не се чувстваше добре. Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено това се отрази на цялостното ѝ състояния. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариерата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите си, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог. В крайна сметка се съобразихме с нейното желание. Крайно неетично е да се спекулира с трагедията на това дете и със състоянието на останалите момичета. Цвети, ние сме с теб."

Позицията на Илиана Раева:

"Цвети Стоянова поиска среща с мен и ме уведоми, че не иска повече да тренира. Чувстваше се изразходена и й липсваше мотивация да участва на Европейското първенство и Олимпиадата. Направих опит да я убедя да остане, защото остават само 3 месеца. Не успях... Каза ми, че няма да се справи и иска да си почива. Казах ѝ, че за мен здравето и желанието ѝ са по-важни от Олимпийските игри. Всички направихме това, което смятахме, че е правилно! Другото е грозна, евтина и пошла лъжа! Бог ни изпраща само изпитания, които можем да издържим! Цвете мое, бори се! Знаеш, че те закрилям с цялата си любов и вяра!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт