Ивет пропуска Световното?

10353
Ивет пропуска Световното?
Снимка: БГНЕС

Ивет Лалова още не е решила дали ще стартира на световното по лека атлетика в зала от 7 до 9 март в полския град Сопот, пише "Труд". Най-добрата ни спринтьорка засега не е наясно дали въобще ще се състезава на 60 метра през зимния сезон. Или ще го пропусне в името на по-добра базова подготовка за лятото. Тогава в Цюрих спринтьорката ще защитава европейската си титла на 100 метра от Хелзинки 2012.

Ивет вече има покани от всички най-силни турнири през февруари, но засега не е потвърдила нито едно състезание. Колебанията на Лалова за световното произтичат от факта, че на 60 метра шансовете за финал на световното не са толкова големи. Преди година тя завърши четвърта на европейското в зала в Гьотеборг, но след като шампионката Тезджан Наимова бе заловена с допинг, Лалова получи бронзовия медал.

В момента Ивет е на лагер в Лос Анджелис с треньора си проф. Бономи, при когото вече тренира и Габриела Лалева. Не е ясно докога спринтьорките ще останат в САЩ, но целта им е да натрупат колкото се може повече тренировки зад океана и затова може би ще тренират в Града на ангелите поне още 3 седмици.

Възможно е в последния момент Ивет Лалова все пак да реши да стартира на световното в Сопот (Полша). Това ще зависи най-вече от тренировъчните й резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт