Ивет вдига сватба в църква на 745 години

29860
Ивет вдига сватба в църква на 745 години

Българската спортна сватба на годината безспорно ще е тази на атлет номер 1 Ивет Лалова и нейния годеник Симоне Колио, който също е сред водещите спринтьори на Ботуша. Щастливото събитие, за което се говори още от 2012 година, ще е на 21 септември.

По решение на двамата влюбени церемонията няма да е в България, а в Риети, родния град на Симоне и мястото, където атлетите живеят и тренират от години. Това обаче не означава, че шумът около нея и в София няма да е голям, съобщава „Стандарт”. Очаква се за най-светлия миг за двамата да пристигнат атлети и вип гости от цял свят. Поканите са с изрисуван пръстен, в който са буквите И и С.

"Вашата обич и приятелство са безценни за нас", започва обръщението на Ивет и Симоне към всеки един от поканените на сватбата им. Лалова използва посещението си за Балканиадата, за да раздаде покани на най-важните си хора.

Атлетическият елит в света ще е пръснат на 21 септември на няколкото сватби на водещи звезди в този спорт. Това е първият уикенд след края на състезателния сезон и спортистите са си го заплюли, за да имат време поне за медена седмица.

Както си му е редът, сватбата на Ивет и Симоне ще започне първо с църковния ритуал. Той ще се проведе в "Чиаза ди Сан Доменико", а началният час е 18. Църквата е в Риети и е от средните векове. Нейният строеж стартира през 1266 година от домениканските монаси, които са живеели в града. Тя е разположена в непосредствена близост до мястото, където свети Доминик е канонизиран от папа Григории IX през 1234-а. Официално божият храм е завършен през 1268-а. Преди години от общината в Риети подаряват на църквата орган - като жест за завършената реставрация. Така че със сигурност тържеството на Ивет и Симоне ще бъде огласено от орган и хор, каквато е традицията в "Чиаза ди Сан Доменико".

Големият купон обаче няма да е в града, а в абатството "Ди Сан Пасторе", бивша резиденция на италиански кардинал. Абатството е построено от монаси преди 813 г. Според агенцията, която го менажира, то предлага прекрасни условия за сватби. Максимумът от гости, който може да събере, е 500 души, като има и WI FI. Не е сигурно дали сред гостите в абатството ще е любимецът на Ивет и Симоне - лабрадорът Болт. Резервният вариант за него ще е хотелът за кучета в Риети, където пребивава, докато топатлетите са по състезания в чужбина.

Все още е тайна роклята, с която Ивет ще блесне на сватбата. Сигурното обаче е, че тя вече е купена и атлетката няма да мисли до 21 септември поне за нея. Проблем ще е само изравняването на тена по гърба, ако тоалетът е с деколте отзад. Сигурно е, че и Симоне вече е облечен за събитието. "На 21 септември взимам за жена любовта на живота ми. За мен това е истинската цел на 2013 година, написа наскоро Колио в профила си във „Фейсбук”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт