Кличко потвърди, че следващият му мач ще е с Кубрат Пулев

43756
Кличко потвърди, че следващият му мач ще е с Кубрат Пулев
Снимка: Getty Images/Guliver

Владимир Кличко потвърди, че следващият му мач ще бъде с Кубрат Пулев.

Това той направи в изказване пред немския медиeн гигант "Билд", цитиран от официалната страница във Фейсбук на Кобрата. Световният шампион във версиите IBF, IBO, WBA и WBO сподели, че след като направи задължителната защита срещу българина, ще се опита да обедини всички най-значими пояси в бокса.

Кличко потвърди, че ще има бой на 6 септември

Владимир Кличко призна официално, че датата на следващия му бой ще е 6 септември, а негов опонент почти със сигурност ще е Кубрат Пулев...

"След като победя Пулев, ще обединя титлите. Тръгвам след Стивърн, но първо трябва да приключа с Кубрат", каза Стоманеният чук. Неговият мениджър Бернд Бьонте пък допълни, че К2 ще направи всичко възможно, за да спечелят търга за мача Кличко - Пулев.

Той е на 17 юни в Ню Йорк, като първоначалната цена за наддаване е 200 000 долара. "Ще направим така, че да спечелим търга със Зауерланд. Ще отправим подобаващо висока оферта, за да победим. Ако го направим, Хамбург определено е опция за подобен сблъсък", каза германецът, цитиран от "Тема Спорт". В същото време от "Билд" са на мнение, че от лагера на Кличко на практика не искат да спечелят търга. Причината - при неутрален организатор К2 ще получи повече пари, защото разходите ще бъдат минимални. Така бе организиран мачът на Владимир с Александър Поветкин, от който украинецът си тръгна със 17,5 млн. долара по-богат.

Кобрата остава спокоен относно предстоящия сблъсък. Българинът е уверен, че може да се справи с наглед непосилната задача и да стане първият човек, който побеждава Кличко след 10 години пауза. За последно това направи Лемън Брустър на 10 април 2004 година, когато нокаутира украинеца в 5-ия рунд в Лас Вегас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com