Краен резултат на щафетите в Пекин - Ямайка срещу САЩ 3:1

6958
Краен резултат на щафетите в Пекин - Ямайка срещу САЩ 3:1
Снимка: Getty Images/Guliver

Провалът на САЩ в бяганията на Световното първенство по лека атлетика придоби катастрофален размер, след като и в последните състезания в Пекин – на 4 х 400 метра, американците загубиха още една надпревара – тази при жените. И отново големият демон за САЩ беше Ямайка.

Преди надпреварата при жените американките изглеждаха тотален фаворит – с олимпийската шампионка Саня Ричардс-Рос и световната шампионка на 400 метра Алисън Филикс. Големият провал беше точно на Ричард-Рос, която изостана много на първи пост. На трети Филикс направи страхотен обрат и предаде първа на Маккорори, но тя се провали срещу Уилямс-Милс. Така Ямайка взе златото с 3:19.13 минути, а САЩ се задоволи със среброто при 3:19.44. Бронзът остана за Великобритания, с 3:23.62 минути.

Ямайка натри носа на САЩ и в щафетите, косвена радост за България в Пекин

Изключително лошо предаване между третия и четвъртия пост на американската щафета при мъжете доведе до трето злато за Юсеин Болт и съот...

При мъжете американците взеха златото, макар че на последен пост Ямайка отправи предизвикателство в лицето на Хавон Франсис. Той дръпна на последната обиколка пред Лашон Мерит, но твърде рано и логично американецът го изпревари. Мъжете на САЩ спечелиха златото с 2:57.82, Тринидад и Тобаго останаха втори с 2:58.20 минути, а Великобритания взе бронза с 2:58.51 минути, която с фотофиниш изпревари Ямайка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com