О`Съливън спечели четвъртия си финал на „Крусибъл”

5994
О`Съливън спечели четвъртия си финал на „Крусибъл”
Бъдещето му в снукъра обаче е под въпрос

Рони О`Съливън обмисля дали ще продължи със снукъра, след като спечели за четвърти път световната титла,  побеждавайки Али Картър с 18:11 фрейма на финала в „Крусибъл”.

Ракетата започна подобаващо втората сесия, като взе първите четири фрейма, включително направи един скоростен брейк от 101, това беше неговият 12-ти сенчъри брейк от началото на турнира. Картър изглеждаше вече победен, но изненадващо взе следващите 3 фрейма  и прати мача да се доиграва във финалната сесия. Той успя да спечели още един фрейм, но след това Съливън не остави никакъв шанс на опонента си и довърши мача.

„Аз ще бъда щастлив да продължа напред, ако се налага, тъй като има много други неща, с които мога да се занимавам” , каза О`Съливън пред репортери.

„Готов съм да работя  усърдно, както всички, но просто искам да се отнасят към мен почтено. Останалите играчи, които са в топ 16 също заслужават това.”  Рони заяви, че не трябва снукър асоциацията да очаква от играчите да пътуват и участват във всичките 28 турнира, които се провеждат през годината.

„Ако играчите не участват в нетолкова важните снукър събития, те ще изпаднат от топ 16 и ще трябва да участват в квалификации, за да играят в големите турнири. Мисля че има по-добър начин да се случват нещата”, завърши четирикратният световен шампион.

Редактор: Константантин Костов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com