Поискаха ново ръководство на щангите

9476
Поискаха ново ръководство на щангите
Снимка: Getty Images/Guliver

Няма спокойствие за българските щанги - във федерацията бе внесена подписка за свикване на извънредно общо събрание за сваляне на ръководството, съобщава "Труд".

Вечното недоволство на хора от мъжкия спорт се изрази първо със свикване на среща в град Сопот преди броени дни. И резултатът от нея е документ, подписан от 17 клуба, с настояване за изборен форум. Такъв е предвиден за месец май, но е отчетен.

Според законите до един месец ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) трябва да се произнесе дали ще се съобрази с подписката. Ако БФВТ не склони на изборно събрание, бунтарите ще трябва да се обърнат към съда.

"Ще свикаме скоро заседание на управителния съвет, за да решим какво да правим - коментира Неделчо Колев, президентът на централата. - Аз и генералният секретар Борислав Гидиков бяхме на тази среща в Сопот, но там се говореше основно за пари. И хората подписали нещо, което се оказа, че е подписка за събрание. Искам да кажа на тези, които сега недоволстват - къде бяхте в предишните три години, когато стабилизирахме федерацията? Сега, когато постигнахме спокойствие, отново рискуваме да се върнем в онези времена, когато българските щанги стигнаха дъното заради такива битки за власт и пари."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт