Пулев и Кличко ще си поделят 20 милиона долара

56578
Пулев и Кличко ще си поделят 20 милиона долара
Снимка: Getty Images/Guliver

Невероятните 20 милиона щатски долара ще бъде наградният фонд на мача за световната титла в свръхтежка категория на IBF между шампиона Владимир Кличко и претендента Кубрат Пулев, твърди сайтът Fightingnews.

От лагерите на двамата боксьори вече са достигнали до устна договорка за боя и е въпрос на формалности да се подпише официалния договор, пише изданието. Интерес към мача вече са проявили няколко руски бизнесмени.

Кличко се нави да се бие с Кобрата

Владимир Кличко най-после осъзна, че трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев още при следващото си излизане на ринга, каквото е разпоре...

Както се очакваше мениджърите на Кличко успяха да уредят по-висок хонорар на клиента си. Украинецът ще получи 80% от наградния фонд, докато за Кобрата ще останат 20%, пише вестник "Меридиан мач".

Пулев смята да проведе изключително сериозна подготовка за сблъсъка. Той вече се е разбрал за спаринги две много сериозни имена - Дейвид Прайс и Роберт Хелениус.

"Фактът, че вече е договорен хонорар от 80 процента от приходите, означава, че такъв мач ще има. Ако искаше действително да избяга, нямаше да се правят тези уговорки и преговори", каза Пулев пред вестник "Тема спорт".

"Въпрос на време е да се подпише и договорът. Не мисля толкова за това, а за подготовката си. Тя ще протече възможно най-добре."

Кобрата: Готов съм да се бия с Кличко и без хонорар

Всеки ден в медиите излизат любопитни подробности около преговорите за мача между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Според последните инф...

"Вече сме се разбрали за спаринги с Дейвид Прайс и Роберт Хелениус. Две много сериозни имена в световния бокс. Още един британец също ще се включи."

"Хубавото е, че става въпрос за боксьори, които също се готвят за техни мачове и ще станат много добри тренировъчни сблъсъци."

"С част от щаба ще дойдем след месец. На 7 юли ще се качим на Белмекен, защото там има чудесни условия за работата, която искаме да свършим."

"Целта е една - да спечеля. Това означава да дам всичко от себе си не само по време на мача, но в подготовката", завърши своя коментар Кубрат Пулев.

Кобрата: Добре е, че Кличко ме подценява

"Договорът за мач между мен и Владимир Кличко може да бъде подписан още тази седмица. Няма как да продължи бягането му. Кличко е притис...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт