X
 
 

Радев с инициатива "Спортувай с президента"

843 2
photo of Радев с инициатива "Спортувай с президента"
Снимка: БГНЕС
"Спортувай с президента" е новата инициатива на държавния глава Румен Радев, която да насърчи физическата активност и практикуването на спорт за подобряване на здравето, развитието на двигателните умения и социалното общуване при децата и младите хора, предаде на БГНЕС.

Тя бе обявена от него в НСА по време на конференция "Спортът, децата и бъдещето" с участието на водещи експерти в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание.

"Какво е предложението на президентската институция за наша инициатива? Искам да сме наясно, президентската институция не определя политиката в областта на спорта, нито се намесва в тази дейност. Това си е ангажимент на съответните министерства", отбеляза той и посочи, че президентската институция желае да бъде партньор.

Каракачанов отвърна на Радев за футболно-расисткия скандал

Полицията си е свършила работа, без да използва сила, това е похвално. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракач...

"Ние виждаме, че от една страна имаме една мрежа на виртуални зависимости, в която все повече пропадат нашите деца, мрежата и на обездвижването, мрежата на апатията. Ние трябва да противопоставим една друга мрежа. Мрежа от съмишленици за масов спорт сред нашите деца и президентската институция просто желае и ще бъде партньор в тази мрежа на съмишленици", каза Радев. Той посочи, че тяхната инициатива ще бъде "Спортувай с президента".

"Не очаквайте, че президентът ще сложи маратонките и от утре ще тръгне да обикаля по всички игрища, стадиони, площадки и т. н. Но ние трябва да излезем от говореното за спорта като нещо абстрактно", посочи той.

Според него време е да има лична ангажираност на всички нива. "Това искам да покажа с тази инициатива, че президентът не само на думи, ние вече имаме няколко събирания, говорихме много, обсъждахме всякакви стратегии, подходи инициативи, но да, аз ще покажа, че и трябва да бъда ангажиран", заяви Радев.

А какви спортни умения показа преди време президентът - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 2 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА. Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация. Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование. Потърпевш от полицията и военните, лекари и граждани.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Всички Чебурашки и Мурзилки да се строят по спортни гащи и червени потници на плаца пред Резидентството! Пенсионерът със зелените чорапи ще им проведе физ_зарядка.