Радо Янков беше посрещнат като герой

4186
Радо Янков беше посрещнат като герой
Снимка: БГНЕС

“След състезанието в Словения разбрах, че мога да се боря за големия глобус и си казах, че няма да го изпусна”. Това каза шампионът ни по сноуборд Радослав Янков при завръщането си късно снощи на Летище София, предаде БГНЕС.

26-годишният спортист беше посрещнат като герой от много фенове, развяващи българския флаг. На летището имаше и гайдари, както и момичета в традиционни родопски носии, които чакаха Янков с хляб, сол и типични за родния му край мелодии. “Уникално. Благодаря на всички, които са дошли, наистина съм много развълнуван от това, което виждам тук днес. Това, че съм носителят на големия кристален глобус означава, че съм най-добрият сноубордист за сезона. Постигнах го с много труд и лишения. На треньора ми му се роди дете тази сутрин и той беше с мен, а не с приятелката си, т.е. сами можете да си представите за какви лишения става въпрос”, каза Янков.

Предлагат Радослав Янков за почетен гражданин на Чепеларе

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова и председателят на общинския съвет Росица Черпокова внесоха предложение за обявяване на шампиона Рад...

Той разкри, че усещането да си толкова голям победител е изключително. “Чувството е уникално. На седмото небе съм. Радвам се, че успях да издържа психически до края, да карам добре на последното състезание и да задържа преднината си. Отстраних напрежението като мислех само за състезанието. Най-трудният момент този сезон настъпи в момента, в който започнахме да се борим за глобуса. С всеки изминал старт напрежението нарастваше. След състезанието в Словения разбрах, че мога да се боря за големия глобус и си казах, че няма да го изпусна. Този трофей ми дава увереност и сигурност. Ще продължа да работя повече, за да поддържам нивото си. Не очаквах този успех, но знаехме, че сме подготвени още преди да започне сезона. Въпросът беше да пренасочим добрите тренировки и формата ми към състезанията. Тренираме в чужбина почти през цялото време, което е минус за нас, защото се налага постоянно да пътуваме и всичко е по-скъпо. Нямам неприятности с финансирането, защото федерацията по ски ни помага”, каза Янков.

Треньорът му Георги Атанасов, който се сдоби с първата си рожба по време на последното състезание пък допълни: "Не сме променили нищо в подготовката, а само екипировката. Още не съм видял детето си, но това е моята голяма награда".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com