Русия благодари за решението на МОК

2760
Русия благодари за решението на МОК

Председателят на Олимпийския комитет на Русия Александър Жуков обяви, че Международният олимпийски комитет (MOK) е допуснал руските спортисти до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Така Жуков зарадва в аванс руските спортисти и всички в Русия, обявявайки пред пратеника на „Спорт Експрес“ в Лозана, че руските спортисти са допуснати до участие в Игрите.

Той написа и в личният си профил в емоционален план: "Отиваме!"

Исинбаева: МОК осъзна, че недопускането на Русия до олимпиадата би било глобален скандал

Международният олимпийски комитет осъзна, че недопускането на Русия до участие в Олимпийските игри би предизвикало скандал от глобален ...

Руският министър на спорта Виталий Мутко изрази благодарност за решението на МОК да не наложи обща забрана на руските спортисти за Олимпиадата в Рио де Жанейро, предаде БНР.

"Разбираме с колко сложни казуси се е сблъскал Международният олимпийски комитет, но сме много признателни, че МОК в крайна сметка реши, че всеки спортист с безупречна репутация и чист от допинг има право да участва в Олимпийските игри", каза Мутко.

Той подчерта, че допингът е "светвно зло" и не е само проблем на Русия. Той изрази надежда, че националните спортни федерации ще подкрепят правото на руските спортисти да участват в Игрите.

Същевременно МОК излезе с решение за недопускането на тази част от руските спортисти, които вече са били хващани с допинг. Всички участници ще преминат задължителна допинг проверка. Руските лекоатлети, с изключение на Дария Клишина, няма да могат да вземат участие на Олимпиадата в Рио, заради забрана от Международната асоциация по лека атлетика IAAF.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт