Сани: Струваше си, никога няма да забравя емоцията

19553
Сани: Струваше си, никога няма да забравя емоцията
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че в честната игра няма място за злоба", заяви Сани Жекова при пристигането си от Сочи на "Летище София", предаде репортер на БГНЕС. Тя бе посрещната от доста нейни фенове, които я обсипаха с цветя и подаръци, а в замяна на това получиха снимки за спомен.

"Няма място за яд. Мисля, че в крайна сметка си струваше. Цяла България и цял свят видя това. Надявам се да имам подкрепата на държавата, за да мога да се развивам и да има деца, които да са желаещи да вървят по стъпките ми. Рано е от сега да се говори за олимпийски цикъл. Сега е време за равносметка и анализ и да видим какво още може да се направи за развитието и на младите състезатели", заяви родната звезда в сноуборда

"Благодаря за топлото посрещане. Много се радвам, че имам подкрепата на толкова много хора. Това е една емоция, която никога няма да забравя. Мисля, че в честната игра няма място за злоба. Всички ние сме положили много труд, за да бъдем на Олимпийски игри. Искаме да донесем медали на държавите, за които се състезаваме. За това не мога да виня някого, че се бори за победата. Това беше малшанс от една страна, но от друга - една голяма победа за България. Ние показахме, че въпреки малките субсидии, които отиват към спорта и нашите федерации, ние успяхме да се наредим сред най-добрите в света. Да сме до страни като Канада, САЩ, Австрия и всички алпийски страни. За мен това е лична победа, добави още Александра Жекова.

Според нея в действията на Мойоли не е имало умисъл и до неприятната за нея ситуация се е стигнало заради грешна траектория при опита за изпреварване на италианката. "Гледах повторенията многократно и за мен тази нейна грешка е част от неопитност. Тя е много млада, няма опит и е взела грешно решение. Не го е направила със зла умисъл, сигурна съм. Не, не съм разговаряла с нея, защото знам, че има контузия", заяви Жекова.

"Предстои ми кратка почивка, след това един тренировъчен лагер в Банско, а после Световни купи за сезона в Швейцария и Испания. Майка ми се радваше от сърце, заедно с мен. Тя беше доволна, че е част от екипа ми и за първи път гледа на живо такова голямо състезание. Като всяка майка много се вълнува. Най-доброто каране, което съм правила, е на тренировка. В момента работя, за да се отпусна и да го покажа и на състезания. Има напрежение, няма как", добави още Сани Жекова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com