Сблъсък на позиции за Цвети Стоянова - изключена от отбора или сама се е оттеглила?

11752
Сблъсък на позиции за Цвети Стоянова - изключена от отбора или сама се е оттеглила?

Не може спортист от такъв ранг да се остави така. Има психолози, да не говорим, че треньорът е най-големият психолог. След като са знаели в какво състояние е, тя вече е била убедена, че участието ѝ на Олимпиадата в Рио е под въпрос и въпреки това да го оставят това дете ... не намирам думи. Илияна Раева е голям спортист, двигател на отборите, да се допусне това положение – не знам, коментира крайно емоционално Ангел Ангелов, кръстник на състезателката ни по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.

По думите на Ангелов здравословният проблем на Цвети вероятно е бил свързан с глезена, но самият той не знае със сигурност. Дай Боже да разберем дали действително от отбора са опитвали да убедят Цвети да дойде с тях на Европейското първенство, добави той, коментирайки втория статус на Илияна Раева във Facebook. Точно в момент, в който Цвети е решила да се откаже, на финала на кариерата си и това дете така да бъде оставено, подчерта отново Ангелов пред Нова телевизия. Той призна, че не знае как да отговори, какво различно е можело да се направи.

Мария Гигова за Цвети Стоянова: Имаше здравословен проблем, не се говореше за него

Нищо не може да се коментира в този момент. Така първото ни златно момиче в историята на художествената гимнастика Мария Гигова коменти...

Цвети е била много разстроена от това, не бих казал отстраняване, а неучастие в отбора. От баща ѝ разбрах, че тя е била извадена от отбора, каза накрая кръстникът на гимнастичката ни.

В директно включване от Израел пред bTV Илияна Раева заяви, че "само тя (бел. ред. - Цвети) и един Господ знае какво е било в главата на това дете, за да направи това нещо."

Раева допълни още, че "през последния месец и половина, още преди световното започна да дава индикации, че не иска да тренира повече. Това е едно дете, което безкрайно много е обгрижвано. Никаква видима, невидима не е имала. Живее с нас през по-голямата част от времето. Никога не е имала причина да изпадне в състояние да не иска да се занимава с гимнастика. Не е давала основна версия, не може да спи добре, направихме всичко по силите ни. Казваше, че я боли коремът. Тя категорично отказваше да тренира, нормално и естествено е да приемем това нейно желание. Поиска да говори с мен като категорично каза, моля да ме разберете, не искам, не мога да се справя.

Раева каза още, че Цвети е прекарала една нощ в дома ѝ: "Почувства се много добре, тренира, каза че е добре и следобед каза, че не иска да играе. Остана една нощ в къщата на Ина Ананиева. Момичетата направиха невъзможното да я убедят. Тогава Даниела Велчева – два дни преди европейското е предложила поне да пътува с тях, но тя е отказала. Единственото е, което може да прави,м е само да ѝ помагаме. Тя беше много разстроена, но нямаше причина поради която да е разстроена. Тежки тренировки не е имало в такава степен, че да я затормозят. Дори мисля че именно спортът е това, което я караше да се чувства добре."

Илияна Раева помоли за коректност и съпричастност, Цвети Стоянова сама пожелала да не пътува

Председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева е публикувала по-обширно изказване в своя Facebook профи...

Цветелина Стоянова е казала на Илияна Раева, че ѝ благодари, същото е казала и на момичетата от ансамбъла. Раева предаде думите ѝ: "Нали ще ми простите за това решение?" Илияна Раева ѝ отговорила, че няма за какво да ѝ прощават, че не иска да чувства никаква вина, че се е отказала, същото е казала на момичетата: "Единственото, което искаме, е тя да е здрава. За мен твоето здраве е най-важното нещо, гимнастиката не е всичко в този живот."

Говорено е с психоложката, тъй като са мислели, че има депресия, била е заведена на психолог, която е казала, че Цветелина Стоянова няма депресия.

В момента Цвети Стоянова не диша сама, а чрез апарат. Засега не могат да се направят някои изследвания заради състоянието на Цвети. Иначе Стоянова е докарана в съзнание в "Пирогов" и контактна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт